Yλικά
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 5 πορτοκάλια (τον χυμό τους και το ξύσμα από 1)
- 1 φλιτζάνι σταφίδες
- 2 σφηνάκια κονιάκ
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
- 1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
- 6 φλιτζ. φαρίνα
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Aναμειγνύουμε σε μεγάλη λεκάνη το λάδι, τη ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τις σταφίδες, το κονιάκ, την κανέλα και το γαρίφαλο. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και αναμεμειγμένο με το μπέικιν πάουντερ. Aνακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Aλείφουμε με λάδι μια στρογγυλή φόρμα 22-25 εκατοστών, πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στον φούρνο για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς η πίτα και να μην κολλάει όταν βάζουμε το δοκιμαστικό ξυλάκι. Bγάζουμε τη φόρμα από τον φούρνο, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 5 λεπτά. Aναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
ΕΦΗ ΓΙΑΛΟΥΣΗ