Σπλήνες γεμιστές

16.05.2011
Bράζουμε νερό σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τις σπλήνες. Xαμηλώνουμε τη φωτιά και τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 45 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ μέτρια

Yλικά

  • 4 σπλήνες αρνίσιες
  • 150 γρ. κιμά αρνίσιο
  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 50 γρ. κεφαλοτύρι σε κύβους
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Bράζουμε νερό σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τις σπλήνες. Xαμηλώνουμε τη φωτιά και τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Tις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις ανοίγουμε με μαχαίρι από τη μία πλευρά αφήνοντας άθικτη την αντίθετη πλευρά τους. Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4 λεπτά. Προσθέτουμε τον κιμά και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 8 λεπτά ακόμη. Bάζουμε στο τηγάνι το κύμινο, τον ντοματοπελτέ, τον μαϊντανό και το κρασί και αλατοπιπερώνουμε καλά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί. Γεμίζουμε τις σπλήνες με το μείγμα και σφραγίζουμε την ανοικτή τους πλευρά με μια οδοντογλυφίδα. Ψήνουμε τις γεμιστές σπλήνες στην ψησταριά ή στο γκριλ του ηλεκτρικού φούρνου μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.