Από την Μαίρη Μιχαλοπούλου
ΥΛΙΚΑ: 2 κίτρινες πιπεριές, 2 κόκκινες πιπεριές, 2 μελιτζάνες, 2-3 κολοκυθάκια, 2 κρεμμύδια, 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς, χυμός από 1/2 λεμόνι, 2 σκελίδες σκόρδο, αλάτι, πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ: 2 κουταλιές μπαλσάμικο ξίδι (προαιρετικά), 2-3 κουταλιές παρμεζάνα σε φλοίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 1. Kόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις βάζετε για δύο ώρες σε ένα μπολ με αλατισμένο νερό για να ξεπικρίσουν. 2. Bγάζετε τις φέτες της μελιτζάνας από το νερό, τις ξεπλένετε και τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. 3. Πλένετε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια, τα κόβετε σε λεπτές φέτες και τα βάζετε στο μπολ με τις μελιτζάνες. 4. Ξεφλουδίζετε τα κρεμμύδια, τα κόβετε σε χοντρές φέτες και τα προσθέτετε στο μπολ. 5. Περιχύνετε τα λαχανικά με το λάδι ανακατεμένο με το χυμό του λεμονιού, προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, σκεπάζετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1-1 1/2 ώρες να μαριναριστούν. 6. Bγάζετε το μπολ με τα λαχανικά από το ψυγείο και τα ψήνετε στη σχάρα, χωρίς να τα στραγγίσετε, και από τις δύο πλευρές για 3-4 λεπτά. 7. Oταν ψηθούν,τα σερβίρετε σε μια πιατέλα, περιχύνοντάς τα αν θέλετε με λίγες σταγόνες μπαλσάμι-κο ξίδι και τοποθετώντας από πάνω μερικές φλοίδες παρμεζάνα.