Σάντουιτς με ψητό σολομό και μαγιονέζα

02.05.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 4 φέτες ψωμί μαύρο φρέσκο
  • 2 φιλέτα σολομού 200 γρ. το καθένα
  • 2 φύλλα μαρουλιού πλυμένα
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 2 κουτ. σούπας αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζανιού μαγιονέζα
  • 1/4 φλιτζανιού γιαούρτι
  • 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Αναμειγνύουμε σε μπολ το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, την κάππαρη, το λεμόνι, τον ψιλοκομμένο άνηθο και το τουρσί. Αλατοπιπερώνουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε καλά το σολομό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα φιλέτα σολομού σε χαμηλή φωτιά για 3 περίπου λεπτά από κάθε τους πλευρά. Απλώνουμε σε δύο φέτες ψωμί αρκετό από το μείγμα της μαγιονέζας. Πάνω στη μαγιονέζα τοποθετούμε το ψάρι και από πάνω ένα μαρουλόφυλλο. Σκεπάζουμε με τη δεύτερη φέτα ψωμί και σερβίρουμε.

Tip: Αν είστε λάτρεις του τυριού, η προσθήκη λίγης φρέσκιας μυζήθρας αποτελεί ιδανική επιλογή. Το ίδιο σχεδόν αποτέλεσμα θα έχετε και με 1-2 κουταλιές σούπας cream cheese ή cottage cheese στο σάντουιτς.