ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 4 φέτες ψωμί χωριάτικο «κίτρινο»
- 250 γρ. αρνί ψητό κρύο σε φέτες (από προηγούμενο γεύμα)
- 100 γρ. ξινομυζήθρα ή μυζήθρα φρέσκια ή κουρούπας
- 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- μερικά φρέσκα φύλλα ρόκας
Eκτέλεση
Βάζουμε το τυρί, τον δυόσμο και το ελαιόλαδο σε μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με πιρούνι μέχρι το μείγμα μας να αποκτήσει την υφή αλοιφής. Αλείφουμε και τις τέσσερις φέτες του χωριάτικου ψωμιού με λίγη από τη μουστάρδα. Μοιράζουμε ισόποσα το ψητό αρνί σε δύο από τις φέτες του ψωμιού, γαρνίρουμε με λίγα φυλλαράκια ρόκας και από πάνω τοποθετούμε τη μισή ποσότητα του μείγματος με το τυρί. Σκεπάζουμε με τη δεύτερη φέτα ψωμί και σερβίρουμε.
Tip: Οι γλυκόξινες γεύσεις ταιριάζουν πάρα πολύ στο ψητό αρνί. Αξίζει ακόμη και στην πιο απλή μορφή αυτής της παραλλαγής να δοκιμάσετε να προσθέσετε μερικές σταγόνες balsamico μέσα στο σάντουιτς ή ακόμη και μερικές σταγόνες πετιμέζι.