Κυπριακή πίτα με λούντζα και χαλούμι

11.05.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 5 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 2 κυπριακές πίτες
  • 2 ντομάτες
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 6 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • 4 φέτες χαλούμι
  • 6 φέτες λούντζα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγο μαϊντανό
  • λίγο δυόσμο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ανακατεύουμε μαζί σε μπολ. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και τον δυόσμο, επίσης ψιλοκομμένους. Ψήνουμε ελαφρά το χαλούμι. Στη συνέχεια, ανοίγουμε κάθε πίτα σαν «τσέπη» και τη γεμίζουμε με τη σαλάτα ντομάτας, τα αγγουράκια τουρσί, το ψημένο χαλούμι και τις φέτες λούντζας λεπτοκομμένες. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με πατάτες τηγανητές.