ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Υλικά
- 2 μπαγκέτες ολικής άλεσης
- 250 γρ. κατίκι
- 6 πιπεριές Φλωρίνης ψητές
- 10 αγκιναράκια μικρά
- μερικά κλωναράκια μαϊντανό
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
Κόβουμε τις μπαγκέτες σε τρία κομμάτια και στη συνέχεια τις ανοίγουμε κατά μήκος στα δύο. Αλείφουμε και τις δύο φέτες του κάθε σάντουιτς με το κατίκι και στη συνέχεια τις πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Καθαρίζουμε τα αγκιναράκια, τα κόβουμε στα τέσσερα και τα μοιράζουμε από πάνω από το τυρί. Τέλος, προσθέτουμε τα φυλλαράκια του μαϊντανού και τις πιπεριές κομμένες σε κομμάτια και ενώνουμε τις δυο φέτες.
Tips: Τα αγκιναράκια σε ελαιόλαδο τα αγοράζουμε σε βαζάκι, από τα καταστήματα με τοπικά προϊόντα. Τις πιπεριές Φλωρίνης μπορούμε να τις αγοράσουμε σε βάζο, αλλά οι σπιτικές είναι πολύ πιο νόστιμες και αρωματικές. Τις ψήνουμε σκέτες σε ένα ταψάκι στους 200οC μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Τις αφήνουμε καλά κλεισμένες σε μια πλαστική σακούλα μέχρι να κρυώσουν λίγο και ύστερα τις ξεφλουδίζουμε και τις καθαρίζουμε από τα σπόρια τους. Τις βάζουμε σε τάπερ μαζί με το ζουμάκι τους, μία ολόκληρη σκελίδα σκόρδο και αλάτι και τις σκεπάζουμε με ξίδι. Μπορούν να διατηρηθούν έτσι για καιρό στο ψυγείο. Πριν τις σερβίρουμε, τους προσθέτουμε ελαιόλαδο.