Τι έχουμε:
- 1 κιλό αρνάκι
- 1/2 φλιτζ. μαργαρίνη
- 1 φλιτζ. γιαούρτι
- 3 ντομάτες
- 1 κρεμμύδι
- 1 κουταλιά μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι, καυτερό
- αλάτι
Για το ρύζι:
- 3 φλιτζ. ρύζι EXOTIC JASMINE AGRINO
- 7 φλιτζ. νερό
- 1 κουταλιά λάδι ελιάς
- αλάτι
Τι κάνουμε:
Πλένουμε καλά το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε κομματάκια. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε τη μισή από τη μαργαρίνη και σοτάρουμε ελαφρά τα κομματάκια του κρέατος.
Στη συνέχεια, τα βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μία πιατέλα.
Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, έως ότου χρυσίσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες, τον μαϊντανό, αλάτι και το κόκκινο πιπέρι.
Οταν αρχίσουν να βράζουν προσθέτουμε το κρέας, 2-3 φλιτζάνια νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα.
Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
Εν τω μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι EXOTIC JASMINE AGRINO στο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτουμε το λάδι, αλάτι και αφήνουμε να βράσει, έως ότου απορροφηθούν τα υγρά.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κρέας το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε, αφήνουμε να πάρει μία- δύο βράσεις και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Βάζουμε το ρύζι σε μία πιατέλα, από πάνω το κρέας και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπαχαρικά της αρεσκείας μας.
Το κατάλληλο κρασί Νεμέα φρέσκια.