Τι έχουμε:
- 1 παξιμάδι κριθαρένιο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
- 2 φέτες μοτσαρέλα
- 1 ντομάτα
- 3 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο
- 3 κουταλιές λάδι ελιάς
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Για το γαρνίρισμα:
- φύλλα ρόκας
Τι κάνουμε:
Πλένουμε την ντομάτα, τη σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τη κόβουμε στη μέση.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ξίδι μπαλσάμικο και το λάδι σε ένα μπολ και βάζουμε μέσα την ντομάτα με το ανοιχτό μέρος προς τα κάτω, ώστε να μαριναριστεί.
Στραγγίζουμε την ντομάτα από τη μαρινάδα, τη βάζουμε σε ένα τηγάνι γκριλ και την ψήνουμε από όλες τις πλευρές, έως ότου μαραθεί.
Βγάζουμε την ντομάτα από το τηγάνι και ψήνουμε τις φέτες της μοτσαρέλας και από τις δυο πλευρές, ώστε να γκρατιναριστούν.
Βάζουμε σε μια πιατέλα το κριθαρένιο παξιμάδι ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και από πάνω απλώνουμε τις φέτες της μοτσαρέλα και την ντομάτα.
Πασπαλίζουμε με πιπέρι, γαρνίρουμε με τα φύλλα ρόκας και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Μπορούμε αντί για μοτσαρέλα να χρησιμοποιήσουμε χαλούμι.
Το κατάλληλο κρασί Αθήρι.