Ταραμοκεφτέδες

15.03.2013

Η μυστική συνταγή της γιαγιάς

Υλικά:

  • 100 γρ. ροζ ταραμά καλής ποιότητας
  • 500 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένη και στυμμένη
  • 100 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • λίγη ρίγανη
  • 100 γρ. λάπαθα
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • αλεύρι για το αλεύρωμα των κεφτέδων.

Εκτέλεση: Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθουμε τους κεφτέδες στο σχήμα και στο μέγεθος που θέλουμε, τους αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι, σε χαμηλή φωτιά, και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

Αν περισσέψει μείγμα: Μπορείτε να το φυλάξετε στο ψυγείο μέχρι δύο μέρες και να ξαναφτιάξετε ταραμοκεφτέδες.

Αν περισσέψουν ταραμοκεφτέδες: Μπορείτε να τους απολαύσετε την επόμενη μέρα μαζί με τσιγαριστό σπανάκι: λίγο πριν σβήσετε τη φωτιά όπου έχετε φτιάξει το σπανάκι, προσθέτετε τους ταραμοκεφτέδες και σβήνετε με το χυμό ενός λεμονιού.