Νόστιμη και αφράτη σαν μους
Υλικά:
- 100 γρ. λευκό ταραμά
- 500 γρ. ηλιέλαιο ή ακόμα καλύτερα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 200 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο και στυμμένο
- χυμό από ένα λεμόνι
- χυμό κρεμμυδιού.
Εκτέλεση: Βάζουμε τον ταραμά στο μίξερ ή στο γουδί με μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού και τον χτυπάμε μέχρι να σπάσουν καλά τα αβγά. Αρχίζουμε να ρίχνουμε πολύ αργά το λάδι, περιμένοντας να απορροφηθεί η ποσότητα που ρίξαμε πριν προσθέσουμε άλλο, και συνεχίζουμε ώσπου να τελειώσει το λάδι. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, το χυμό κρεμμυδιού και τη μουσκεμένη ψίχα ψωμιού και χτυπάμε λίγο ακόμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο και κρεμώδες το μείγμα. Σερβίρουμε την ταραμοσαλάτα γαρνιρισμένη με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Παραλλαγή: Αν προτιμάτε, μπορείτε να φτιάξετε την ταραμοσαλάτα αντικαθιστώντας το ψωμί με βρασμένη, πολτοποιημένη πατάτα.
Tip: Αν σας κόψει η ταραμοσαλάτα την ώρα που τη χτυπάτε, προσθέστε λίγο νερό και συνεχίστε το χτύπημα στο μίξερ.