Υλικά
• 1 κιλό συκωτάκια πουλιών
• ½ κιλό μανιτάρια
• 1 μεγάλο κρεμμύδι (σε ροδέλες)
• 1-2 σκελίδες σκόρδο (σε λεπτές φέτες)
• 1 ποτηράκι γλυκό κρασί (Μαδέρα ή Μαυροδάφνη)
• 1 μεγάλη κούπα ζωμός κότας
• 1 κουταλιά πελτές ντομάτας (όχι κέτσαπ)
• 2-3 κόκκοι μπαχάρι
Εκτέλεση
Πλένουμε σχολαστικά τα συκωτάκια, αφαιρούμε τυχόν στομάχια, ανοίγουμε στη μέση τις καρδούλες και στραγγίζουμε.Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τσιγαρίζουμε πρώτα το κρεμμύδι και το σκόρδο, μετά τα συκωτάκια (4-5΄), προσθέτουμε το μπαχάρι και τον πελτέ διαλυμένο στο ζωμό και σβήνουμε τη φωτιά. Παράλληλα, ρίχνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια (2-3΄ από κάθε πλευρά). Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το μίγμα στην κατσαρόλα με τα συκωτάκια. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά επί 10-15΄και σερβίρουμε αμέσως, με σπυρωτό πιλάφι.