Τι έχουμε:
- 1 1/2 κιλό μπριζόλες
- 3-4 λωρίδες λιαστής ντομάτας
- 2-3 κουταλιές φασκόμηλο, αποξηραμένο
- 3 κρεμμύδια
- 6 κουταλιές Βιτάμ
- 1 ποτηράκι κρασί, λευκό
- 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
- 3 κουταλιές αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη μαρινάδα:
- 1/2 μπουκάλι κρασί λευκό
- 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
- 2-3 φυλλαράκια φασκόμηλο
Τι κάνουμε:
Πλένουμε τις μπριζόλες και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Στη συνέχεια, τις βάζουμε σε ένα μπολ με τα υλικά της μαρινάδας, σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2-3 ώρες. Στραγγίζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα, τις σκουπίζουμε, τις αλατοπιπερώνουμε, τις αλευρώνουμε και τις τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το Βιτάμ και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα, έως ότου χρυσίσουν. Κατόπιν, βάζουμε τις μπριζόλες και τις σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και από τις δυο πλευρές, ώστε να δημιουργηθεί κρούστα.
Όταν ροδίσει το κρέας, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσουν για 4-5 λεπτά, έως ότου εξατμισθεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το αποξηραμένο φασκόμηλο και αφήνουμε για 1-2 λεπτά να βράσουν.
Στη συνέχεια, μεταφέρουμε τα υλικά της κατσαρόλας σε ένα ταψί ή σε μια γάστρα και τα περιχύνουμε με το λάδι. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά, ανάλογα με το πόσο καλοψημένες θέλουμε τις μπριζόλες.
Συμβουλή
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού τις μπριζόλες για να μη μας κολλήσουν.
Το κατάλληλο κρασί Κόκκινο Ξινόμαυρο.