Τι έχουμε:
- 1/2 κιλό κιμά, μοσχαρίσιο
- 5 ασπράδια αβγού
- 7 κουταλιές ρύζι
- 4-5 κλωναράκια μαϊντανό
- 2 κλωναράκια σέλινο
- 1 κρεμμύδι
- 2 κουταλιές λάδι ελιάς
- 1 κουταλάκι αλάτι
- πιπέρι
Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι τριμμένο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα ασπράδια χτυπημένα, πιπέρι και τα ζυμώνουμε, έως ότου ενωθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια, πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια και τα βάζουμε σε μία πιατέλα.
Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε την πιατέλα στο ψυγείο για μισή ώρα.Κατόπιν, βγάζουμε τα γιουβαρλάκια από το ψυγείο, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σέλινο ψιλοκομμένο, το λάδι, το αλάτι και τόσο νερό, ώστε σχεδόν να τα καλύψει.
Τα βράζουμε για περίπου 25-30 λεπτά και μόλις μαλακώσουν, τα στραγγίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα σερβίρουμε με σαλάτα της αρεσκείας μας.
Συμβουλή
Μπορούμε να τα σερβίρουμε και με το αβγολέμονο.
το κατάλληλο κρασί Μerlot.