Τούρτα ανάμεικτη με μπισκότα

02.05.2008
Για να εντυπωσιάσουμε!

Τι έχουμε:

  • 1 πακέτο μπισκότα, τριμμένα
  • Για την κρέμα μαύρης σοκολάτας:
  • 400 γραμ. σοκολάτα, κουβερτούρα
  • 400 ml Κρέμα γάλακτος ΔΕΛΤΑ
  • 75 γραμ. μαργαρίνη
  • 5 κουταλιές μέλι
  • 2 κουταλιές λικέρ, γκραν μαρνιέ

Για την κρέμα λευκής σοκολάτας:

  • 500 γραμ. σοκολάτα, λευκή
  • 800 ml Κρέμα γάλακτος ΔΕΛΤΑ
  • 5 κουταλιές λικέρ, μαστίχας
  • 20 γραμ. ζελατίνη σε σκόνη

Για το γαρνίρισμα:

  • 5-6 φράουλες, κομμένες σε φέτες
  • σιρόπι φράουλας

Τι κάνουμε:
Για να φτιάξουμε την κρέμα της μαύρης σοκολάτας, λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά τη μαργαρίνη με τη σοκολάτα και προσθέτουμε την Κρέμα γάλακτος ΔΕΛΤΑ και το μέλι, ανακατεύοντας για 2 λεπτά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το λικέρ, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και κατόπιν, τη χτυπάμε στο μπολ του μίξερ για 2-3 λεπτά.

Βάζουμε την κρέμα σε ένα άλλο μπολ, το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.

Για να φτιάξουμε την κρέμα λευκής σοκολάτας, ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το λικέρ και τη ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν, προσέχοντας όμως να μη βράσουν.

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα μαζί με την Κρέμα γάλακτος ΔΕΛΤΑ και προσθέτουμε το μείγμα με τη μαστίχα. Ανακατεύουμε για να ενωθούν, ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 4-5 ώρες, ώστε να κρυώσει καλά.

Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα και ρίχνουμε τα μισά από τα τριμμένα μπισκότα, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια της φόρμας.

Βάζουμε πάνω στα τριμμένα μπισκότα μια κουταλιά από την κρέμα της μαύρης σοκολάτας και μια κουταλιά από τη λευκή σοκολάτα, εναλλάξ, έως ότου καλυφθούν τα μπισκότα.

Ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα μπισκότα, καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Ξεφορμάρουμε την τούρτα σε μια πιατέλα, αφαιρούμε τη μεμβράνη, γαρνίρουμε με τις φράουλες και το σιρόπι και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού, καθώς ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.