Για να ξεκολλήσεις κολλημένα ψάρια

02.11.2010
Για να ξεκολλήσεις κολλημένα ψάρια, χρησιμοποιήσε μια λεπίδα βουτηγμένη στο αλάτι.

Για να ξεκολλήσετε κολλημένα κατεψυγμένα ψάρια, χρησιμοποιήστε μια λεπίδα βουτηγμένη στο αλάτι.

Το καλοκαίρι φέρτε άμμο από την παραλία για να συντηρήσετε τα μήλα και τα αχλάδια σας.

Όσο πιο επίπεδος είναι ο μαϊντανός, τόσο πιο ωραίο άρωμα βγάζει. Βάλτε τον σε ένα ποτηράκι νερό να συντηρηθεί, όπως τα λουλούδια.

Για να έχουν ο αρακάς, το μπρόκολο, τα φασολάκια το έντονο πράσινο χρώμα των διαφημίσεων, απλώς μην κλείσετε τελείως το καπάκι της κατσαρόλας όταν τα βράζετε.

Για τη συντήρηση των αβγών, πάντα να τα αποθηκεύετε με τη μύτη προς τα κάτω. Αν ένα αβγό είναι μπαγιάτικο, επιπλέει στο νερό. Αν ένα αβγό είναι ραγισμένο, περάστε ξίδι από πάνω πριν το βράσετε. Αν ραγίσει μέσα στο νερό, ρίξτε ξίδι για να εμποδίσετε να χυθεί μέσα στο νερό το περιεχόμενο του αβγού. Για να χωρίσετε το ασπράδι από τον κρόκο, κάντε το με ένα χωνί. Μη χτυπάτε ποτέ το ασπράδι ενός αβγού που μόλις βγήκε από το ψυγείο, άδικος κόπος.

Συμβουλή του womenonly: Μην ξεχνάς να προτιμάς ψάρια βιώσιμης αλιείας, αλιευμένα κατά τα πρότυπα και τις οδηγίες της ΕΕ. Δες ένα μίνι-ντοκιμαντέρ - πατώντας εδώ - και θα διαπιστώσεις πώς κι εσύ μπορείς να επιλέξεις το σωστό ψάρι.