Για να καταλάβεις ότι είναι ώριμο το πεπόνι

20.07.2011

Για να καταλάβετε ότι το πεπόνι είναι ώριμο, κουνήστε το δυνατά με τα δυο σας χέρια. Θα πρέπει να ακούσετε το θόρυβο των σπόρων στο εσωτερικό του.

Όταν βράζετε πατάτες, προσθέστε μερικές σταγόνες ξίδι στο νερό, για να μη σπάσουν.

Αν η σοκολάτα δεν λιώνει κανονικά, αποσύρετε από το μπεν μαρί και προσθέτετε 2 κουταλιές σούπας νερό. Μετά ανακατεύετε δυνατά μέχρι να γίνει ένα μείγμα λείο και ομοιογενές.

Το σκληρό μοσχαρίσιο κρέας θα μαλακώσει αν προσθέσετε στη σάλτσα του 1 κουταλάκι ζάχαρη.

Το κρέας θα γίνει πιο μαλακό αν προτού το μαγειρέψετε το αλείψετε με ένα μείγμα από λάδι και ξίδι και το αφήσετε έτσι για 2-3 ώρες.