Παστίτσιο. Αγαπημένο φαγητό που, όμως, έχει τη "ρετσινιά" του... παχυντικού. Κυρίως λόγω του συνδυασμού ζυμαρικού, κρέατος και γαλακτοκομικού.
Εμείς προτείνουμε σήμερα μια λύση για μια ελαφριά εκδοχή της μπεσαμέλ που μπορεί να δώσει στην απόλαυσή σου λιγότερες τύψεις.
Ιδού:
Υλικά
- 3,5 ποτήρια φρέσκο γάλα light
- 5 κουταλιές αλεύρι κοσκινισμένο
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 αβγό χτυπημένο
- Λίγο αλάτι
- Λίγο πιπέρι
- Λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με το ειδικό συρματάκι.
Μόλις πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά.