10 βήματα για τέλεια μακαρονάδα!

22.05.2017
Μπορεί να ακούγεται από τις πιο γρήγορες κι εύκολες λύσεις αλλά κι η μακαρονάδα έχει τα μυστικά της! Σου αποκαλύπτουμε τα 10 βήματα για την πιο πετυχημένη μακαρονάδα ever!

Για τέλεια μακαρονάδα

  1. Βάζετε άφθονο νερό στην κατσαρόλα .
  2. Αφήνετε το νερό να κοχλάσει, προσθέτετε αλάτι και κατόπιν βυθίζετε απαλά τα μακαρόνια.
  3. Δεν προσθέτετε λάδι.
  4. Βράζετε σε ανοικτή κατσαρόλα και κανονική φωτιά.
  5. Ανακατεύετε ελαφρά κατά διαστήματα, ειδικά κατά τα πρώτα 1-2 λεπτά, με ξύλινη κουτάλα.
  6. Δεν τα αφήνετε να μαγειρευτούν υπερβολικά αλλά “al dente”, δηλαδή να κρατάνε.
  7. Στραγγίζετε σε σουρωτήρι πολύ καλά, χωρίς να ρίξετε κρύο νερό.
  8. Σερβίρετε αμέσως.
  9. Αν θέλετε σάλτσα απαιτείται συγχρονισμός: η σάλτσα πρέπει να είναι έτοιμη την ίδια ώρα με τα μακαρόνια και τα μακαρόνια αχνιστά.
  10. 10. Αν τα χρησιμοποιήσετε σε σαλάτα, τα ξεπλένετε με κρύο νερό ή τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μέχρι να κρυώσουν.