Aν κατά λάθος έβαλες πολύ αλάτι στο φαγητό μην απογοητεύεσαι! Κάνε το κολπάκι που σου προτείνουμε και… κανένα πρόβλημα!
Οσο παράξενο κι αν σου ακούγεται αν βάλεις μέσα στην κατσαρόλα ή στο ταψί με το φαγητό ένα μικρό, αλλά αχρησιμοποίητο σφουγγάρι τότε το πρόβλημα θα λυθεί καθώς θα απορροφήσει το αλάτι. Ανάλογα με το πόσο αλατισμένο είναι το φαγητό, μπορείς να επαναλάβεις τη διαδικασία δύο έως τέσσερις φορές, τοποθετώντας το σφουγγάρι σε διαφορετικό σημείο του σκεύους κάθε φορά. Εξυπακούεται βέβαια ότι πρώτα θα το ξεπλύνεις και θα το στραγγίξεις καλά.
ΑΠΟ THN KYΡΙΑΚΗ ΜΑΥΡΙΔΟΥ
Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 135
Update: Οκτώβριος 2016.