Η πιο έξυπνη χρήση του μπαγιάτικου ψωμιού: Δεν πετάμε τίποτα

27.09.2016
Κατά καιρούς έχουμε μιλήσει για την ανακύκλωση των φαγητών και πώς μπορούμε να τα επαναχρησιμοποιήσουμε σε συνταγές. Με το μπαγιάτικο ψωμί υπάρχει λύση;

Εκτός από τα κλάσικά: να το χρησιμοποιήσεις σε συνταγές κιμά για να πλάσεις μπιφτέκια, κεφτεδάκια, ρολό κιμά κτλ, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και στις σαλάτες ή τις σούπες σου χωρίς κανένας να καταλάβει πως πρόκειται για ψωμί ημερών με ένα απλό κόλπο!

Πιθανότατα να κατάλαβες πως αναφερόμαστε στα κρουτόν! Αφού κόψεις το ψωμί σε φέτες και μετά σε μικρά τετραγωνάκια, απλώνεις τα κομμάτια σε ένα ταψί ραντίζοντάς τα με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και τα ψήνεις! Τόσο απλό...

Είανι εξίσου νόστιμα και τραγανά με τα αγοραστά - ίσως και περισσότερο - και πάνω απ΄όλα σπιτικά.

Tip: Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις και κάποιο μυρωδικό για έξτρα άρωμα και γεύση.