Τα πολύ φρέσκα αβγά είναι καταλληλότερα για ποσέ ή τηγάνισμα, ενώ τα λιγότερο φρέσκα για βραστά, σάλτσες, ζύμες και γενικά για χρήσεις όπου η εμφάνιση δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο.
Για τις ομελέτες σου χρησιμοποιήστε μόνο τα ασπράδια ή έναν κρόκο και περισσότερα ασπράδια. Για να γλιτώσεις πολλές θερμίδες, τηγάνισε τα αβγά με λίγο νερό ή μαγειρικό σπρέι αντί για λάδι ή λίπος.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΥΡΙΔΟΥ
Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 132
Update: Σεπτέμβριος 2016.