Κι επειδή η σαντιγί κρίνεται στη λεπτομέρεια, σου δίνουμε όλες τις συμβουλές για να γίνει αφράτη, νόστιμη και απολαυστική.
%PHOTO1%
1. Χρησιμοποίησε κρέμα γάλακτος πλήρη κι όχι light
Τα λιπαρά είναι αυτά που κάνουν όλη τη δουλειά στη σαντιγύ γι΄αυτό άσε κατά μέρος τα light προϊόντα που μπορείς βέβαια να χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική.
2. Προσοχή στη θερμοκρασία
Για να γίνει σφιχτή κι αφράτη η σαντιγύ πρέπει να χτυπηθεί σε γρήγορη ταχύτητα και παγωμένη. Γι΄αυτό καλό θα είναι να την έχουμε βάλει στο ψυγείο ή και στην κατάψυξη για λίγα λεπτά πριν το χτύπημα.
%PHOTO1%
3. Θέλεις σαντιγύ στη στιγμή; Γίνεται και με το multi mixer
Αυτό το πολυεργαλείο κάνει και σαντιγύ μέσα σε ελάχιστα λεπτά! Δοκίμασέ το.
4. Θέλεις περισσότερη ποσότητα; 1 μικρό κολπάκι
Πρόσθεσε λίγη μαρέγκα μέσα στην κρέμα γάλακτος και μετά ξεκίνα το χτύπημα.
%PHOTO1%
5. Προσοχή στο χτύπημα
Με το που θα γίνει η σαντιγύ σταματάμε κατευθείαν το χτύπημα. Σε αντίθετη περίπτωση η σαντιγύ μας θα κόψει και θα είναι άχρηστη.
6. Για πιο σφιχτή σαντιγί
Μαζί με την κρέμα γάλακτος πριν το χτύπημα ρίξε 2-3 σταγόνες χυμού λεμονιού και θα γίνει πιο σφιχτή.
%PHOTO1%
Η ιδέα:
Έμεινε σαντιγύ; Μη την πετάξεις
Μπορείς εύκολα να φτιάξεις μους σοκολάτας προσθέτωντας λιωμένη κουβερτούρα. Τόσο απλά.