6+1 βασικά tips για να φτιάξεις την καλύτερη σαντιγύ

28.04.2015
Τάρτες μηλόπιτα,, κέικ, πουτίγκα, σοκολατόπιτα και μπράουνις ή καρυδόπιτα έχουν όλα ένα κοινό: γίνονται ακόμη πιο απολαυστικά με την προσθήκη λίγης σαντιγύ. Κι επειδή η σαντιγί κρίνεται στη λεπτομέρεια, σου δίνουμε όλες τις συμβουλές για να γίνει αφράτη, νόστιμη και απολαυστική.

Κι επειδή η σαντιγί κρίνεται στη λεπτομέρεια, σου δίνουμε όλες τις συμβουλές για να γίνει αφράτη, νόστιμη και απολαυστική.

%PHOTO1%

1. Χρησιμοποίησε κρέμα γάλακτος πλήρη κι όχι light

Τα λιπαρά είναι αυτά που κάνουν όλη τη δουλειά στη σαντιγύ γι΄αυτό άσε κατά μέρος τα light προϊόντα που μπορείς βέβαια να χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική.

2. Προσοχή στη θερμοκρασία

Για να γίνει σφιχτή κι αφράτη η σαντιγύ πρέπει να χτυπηθεί σε γρήγορη ταχύτητα και παγωμένη. Γι΄αυτό καλό θα είναι να την έχουμε βάλει στο ψυγείο ή και στην κατάψυξη για λίγα λεπτά πριν το χτύπημα.

%PHOTO1%

3. Θέλεις σαντιγύ στη στιγμή; Γίνεται και με το multi mixer

Αυτό το πολυεργαλείο κάνει και σαντιγύ μέσα σε ελάχιστα λεπτά! Δοκίμασέ το.

4. Θέλεις περισσότερη ποσότητα; 1 μικρό κολπάκι

Πρόσθεσε λίγη μαρέγκα μέσα στην κρέμα γάλακτος και μετά ξεκίνα το χτύπημα.

%PHOTO1%

5. Προσοχή στο χτύπημα

Με το που θα γίνει η σαντιγύ σταματάμε κατευθείαν το χτύπημα. Σε αντίθετη περίπτωση η σαντιγύ μας θα κόψει και θα είναι άχρηστη.

6. Για πιο σφιχτή σαντιγί

Μαζί με την κρέμα γάλακτος πριν το χτύπημα ρίξε 2-3 σταγόνες χυμού λεμονιού και θα γίνει πιο σφιχτή.

%PHOTO1%

Η ιδέα:

Έμεινε σαντιγύ; Μη την πετάξεις

Μπορείς εύκολα να φτιάξεις μους σοκολάτας προσθέτωντας λιωμένη κουβερτούρα. Τόσο απλά.