Πόσο πλάσιμο θέλουν τα μπιφτέκια;

14.11.2014
Υπάρχει σωστό ζύμωμα και για τα μπιφτέκια; Κι όμως!

Κατ΄αρχήν πες μου τι μπιφτέκια θέλεις να φτιάξεις. Τα κάνεις άκρως διαιτητικά και συμπαγή οπότε βάζεις σκέτο κιμά με μυρωδικά; Τα κάνεις πιο κλασικά, βάζοντας μέσα στιν κιμά φρυγανιά, ψωμί, αυγά ή άλλα υλικά;

Αν φτιάχνεις μπιφτέκια με σκέτο κιμά καλό θα είναι να τα ζυμώσεις ελάχιστα για να μη σου στεγνώσει ο κιμάς, αλλιώς τα μπιφτέκια σου δε θα γίνουν τόσο ζουμερά κι αφράτα. Αντίθετα, αν βάζεις μέσα αβγουλάκι - που κρατά την υγρασία - και βρεγμένη ψίχα ή άλλο αμυλούχο υλικό που δίνει όγκο, καλό θα ήταν τα ζυμώσεις αρκετά καλά για να γίνουν όσο πιο αφράτα γίνεται!

Καλή όρεξη!