Κόλπα για τέλεια μπεσαμέλ που δε σβολιάζει

04.08.2016
Μάθε όλα τα κόλπα της μπεσαμέλ και κάνε την έκπληξη!

Μάθε όλα όσα θέλεις να ξέρεις για τη μπεσαμέλ και φτιάξε το πιο τέλειο και γευστικό φαγητό!

Σου δίνουμε απαντήσεις σε πέντε βασικά ερωτήματα!

Σβόλιασε η μπεσαμέλ; Πώς θα τη σώσεις; Πέρασέ την από ένα πολύ λεπτό σουρωτήρι, ώστε να συγκρατηθούν οι σβόλοι ή χτύπα τη στο μπλέντερ για 2-3 λεπτά.

Πώς θα κάνω την μπεσαμέλ με πιο ανάλαφρη υφή; Για πιο ελαφριά μπεσαμέλ δοκίμασε να τη φτιάξεις με... γιαούρτι! Η γεύση της θα είναι κάπως πιο ξινή αλλά η υφή της θα είναι τέλεια! Η δοσολογία είναι απλή: 2 αβγά, 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, 1 φλυτζάνι γιαούρτι και 1 φλυτζάνι τρυμμένο τυρί.

Μπεσαμέλ χωρίς βούτυρο κι αβγό γίνεται; Φυσικά και γίνεται, απλά η γεύση δεν είναι ίδια.

Μπεσαμέλ με γεύσεις; Συνηθίζουμε να κάνουμε την μπεσαμέλ ακολουθώντας την κλασική συνταγή, αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν μπορούμε να της δώσουμε έξτρα γεύση και πινελιές. Αν σου αρέσουν οι πειραματισμοί δοκίμασε να βάλεις στη μπεσαμέλ μοσχοκάρυδο ή άλλο μπαχαρικό της επιλογής σου. Πάπρικα, κανέλα, γαρίφαλλο ακόμη και θυμάρι ή δεντεολίβανο είναι μερικές μόνο ίδέες

Μπεσαμέλ και λευκό τυρί; Η κλασική συνταγή θέλει ποικιλία κίτρινων τυριών. αυτό όμως δε σημαίνει πως για μια γευστική μπεσαμέλ δε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λευκό τυρί! Αν σου αρέσει η φέτα ή το ανθότυρο δοκίμασέ το!