Ένα λάθος υλικό, κάποια παράλειψη και το αποτέλεσμα μπορεί αν είναι καταστροφικό. Κι αν κάποιες συνταγές χρειάζονται αλατάκι, πιπεράκι και τέλος, κάποιες άλλες θέλουν το κάτι τι παραπάνω για να δέσει η αρμονία των γεύσεων.
Καρυκεύματα, λεμόνι ή ξύδι δίνουν άλλη διάσταση στο φαγητό, εξισσορροπώντας τη γεύση, σε πιάτα που γλυκίζουν ή σε περίπτωση που το αποτέλεσμα βγαίνει κάπως... άγευστο. Στην ουσία, τα υλικά αυτά λειτουργούν όπως το λάδι στις διάφορες βινεγκρέτ. Είναι αυτό που θα λέγαμε το... κερασάκι στην... τούρτα.
Έτσι την επόμενη φορά που κάποιο φαγητό σου φαίνεται υπερβολικά γλυκό ή "επίπεδο" δοκίμασε την προσθήκη κάποιου οξέως όπως το λεμονάκι και το ξύδι ή κάποιου μπαχαρικού αντί να προσθέσεις το αλάτι με τις χούφτες.
Επιμέλεια:
Δήμητρα Γκούντρα