Μικρά μυστικά για σοκολατόπιτα που θα αφήσει εποχή!

11.09.2016
Μυστικά και συμβουλές για να πετύχει η σοκολατόπιτα!

Το μυστικό της σοκολατόπιτας κρύβεται στο ψήσιμο! Τις περισσότερες φορές φοβόμαστε μήπως είναι άψητη, την αφήνουμε παραπάνω και τελικά καταλήγουμε με… κέικ σοκολάτας.

Πόση ώρα να την ψήσω;

Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα με την ισχύ του κάθε φούρνου. Σε γενικές γραμμές πάντως για να έχουμε αυτό το ρευστό και υγρό αποτέλεσμα, όπως αυτό των brownies δεν πρέπει να αφήσουμε το γλυκό για περισσότερα από 18- 20 λεπτά στο φούρνο!

Τι ταψί να χρησιμοποιήσω;

Ένα μέτριο πυρέξ ή αντικολητικό ταψάκι είναι ότι πρέπει! Αν χρησιμοποιήσεις μεγάλο ταψί το μείγμα σου θα απλώσει, με αποτέλεσμα η πίτα να βγει πολύ λεπτή οπότε και χρειάζεται λιγότερος χρόνος ψησίματος ενώ αν χρησιμοποιήσεις μικρό ταψάκι, ο χρόνος ψησίματος επιμηκύνεται.

Πώς θα την κάνω πιο γλυκιά;

Αν σ΄αρέσει η γεύση της σοκολάτας υγείας, έχει καλώς! Αν όμως προτιμάς πιο πλούσια γεύση σοκολάτας γάλακτος, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κουβερτούρα γάλακτος.

Πώς να γλιτώσω την καταστροφή από το ξεφορμάρισμα;

Για να μη διαλυθεί η σοκολατόπιτα κατά το ξεφορμάρισμα, άσε την πρώτα να κρυώσει!

Tips για σερβίρισμα:

* Η σοκολατόπιτα πηγαίνει άψογα με συνοδεία παγωτού βανίλια!

* Μπορείς να την πασπαλίσεις με κακάο, να βάλεις γλάσο σοκολάτας ή γλυκό του κουταλιού κεράσι ή σιρόπι βύσσινο για ένα πιο μπλακφόρεστ αποτέλεσμα.

* Αν προτιμάς τις αντιθέσεις, μπορείς να δοκιμάσεις την επικάλυψη με γλάσο λευκής σοκολάτας.

Δ.Γ.