Νόμιζες ότι ήξερες τα πάντα περί μαγειρικής; Μάθε 7 μυστικά της γιαγιάς, επιβεβαιωμένα κι από την επιστήμη, που πιθανότατα αγνοούσες!
Τα 7 μαγειρικά μυστικά από το σεντούκι της γιαγιάς
* Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος καταστρέφεται το 40-80% του καλίου που περιέχουν οι τροφές.
* Τα μανιτάρια είναι μύκητες και όχι φυτά.
* Tο κουταλάκι του τσαγιού έχει λίγο μεγαλύτερη χωρητικότητα συγκριτικά με το κουταλάκι του καφέ ή του γλυκού.
* Υπάρχουν πάνω από 500 διαφορετικά είδη ζυμαρικών.
* Το αβοκάντο ωριμάζει ταχύτερα όταν το διατηρείτε εκτός ψυγείου, τυλιγμένο σε χαρτί εφημερίδας.
* Λίγο αλάτι στην επιφάνεια της μουστάρδας τη βοηθάει να διατηρηθεί φρέσκια για πολύ καιρό.
* Η κοινή πλατύφυλλη ρόκα ταιριάζει στις σαλάτες λαχανικών, ενώ η άγρια ρόκα στα ζυμαρικά και στο ρύζι.
Από την Κυριακή Μαυρίδου