Μυστικά μαγειρικής από το... σεντούκι της γιαγιάς

10.09.2012
Μικρά μυστικά μαγειρικής που ξέρουν μόνο οι γιαγιάδες!

Νόμιζες ότι ήξερες τα πάντα περί μαγειρικής; Μάθε 7 μυστικά της γιαγιάς, επιβεβαιωμένα κι από την επιστήμη, που πιθανότατα αγνοούσες!

Τα 7 μαγειρικά μυστικά από το σεντούκι της γιαγιάς

* Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος καταστρέφεται το 40-80% του καλίου που περιέχουν οι τροφές.

* Τα μανιτάρια είναι μύκητες και όχι φυτά.

* Tο κουταλάκι του τσαγιού έχει λίγο μεγαλύτερη χωρητικότητα συγκριτικά με το κουταλάκι του καφέ ή του γλυκού.

* Υπάρχουν πάνω από 500 διαφορετικά είδη ζυμαρικών.

* Το αβοκάντο ωριμάζει ταχύτερα όταν το διατηρείτε εκτός ψυγείου, τυλιγμένο σε χαρτί εφημερίδας.

* Λίγο αλάτι στην επιφάνεια της μουστάρδας τη βοηθάει να διατηρηθεί φρέσκια για πολύ καιρό.

* Η κοινή πλατύφυλλη ρόκα ταιριάζει στις σαλάτες λαχανικών, ενώ η άγρια ρόκα στα ζυμαρικά και στο ρύζι.

Από την Κυριακή Μαυρίδου