Καταρχήν, το σοτάρισμα προϋποθέτει συνεχές ανακάτεμα των υλικών μέσα σε αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρόλα, ώστε να μην κολλήσουν στο σκεύος και καούν.
Ανάλογα με το τι θέλεις να σοτάρεις και πόσο βαρύ θέλεις να γίνει το φαγητό σου, χρησιμοποιείς διαφορετική ποσότητα λαδιού ενώ για πιο υγιεινό αποτέλεσμα μπορείς να το αντικαταστήσεις με κρασί ή ακόμη και ζωμό.
Τιπς:
* Λαχανικά, πουλερικά και ψάρια μπορούν να σοταριστούν χρησιμοποιώντας ελάχιστο ελαιόλαδο.
* Για να μειώσεις περαιτέρω την ποσότητα λαδιού, άλειψε με μια χαρτοπετσέτα λίγο ελαιόλαδο στον πάτο του σκεύους που χρησιμοποιείς.
* Αντί για ελαιόλαδο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ζωμό λαχανικών ή λίγο κρασί.
* Αποφύγετε τα σπορέλαια και το βούτυρο.