Συμβουλές και μικρά μυστικά της κουζίνας

14.05.2012
Μικρά μυστικά της κουζίνας που οφείλει να ξέρει κάθε νοικοκυρά, νέα ή έμπειρη.

Ηξερες ότι...

* Το μαύρο πιπέρι ταιριάζει περισσότερο με τα κρέατα, ενώ το λευκό με τα ψάρια;

* Ο μέσος όρος ζωής ενός αβγού είναι μία μέρα εκτός ψυγείου και μία εβδομάδα στη συντήρηση του ψυγείου;

* Όσο πιο ανοιχτό είναι το χρώμα ενός μελιού τόσο πιο ελαφριά γεύση έχει;

* Η κατσαρόλα πρέπει να παραμένει σκεπασμένη με το καπάκι της κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, γιατί διαφορετικά οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες συμπαρασύρονται από τον ατμό;

* Μοσχάρι, χοιρινό και κοτόπουλο πρέπει να μαριναριστούν από 4-24 ώρες για να απορροφήσουν τα υλικά της μαρινάτας και να γίνουν πιο νόστιμα;

* Για να μειώσετε την ποσότητα αλκοόλ που παραμένει στο φαγητό, πρέπει πρώτα να βράσετε το κρασί ξεχωριστά;

* Για να μην καούν κατά το ψήσιμο και ξεφλουδίσουν τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια, πρέπει πριν τα χρησιμοποιήσεις να τα μουλιάσεις σε νερό για περίπου μισή ώρα;