Προσπάθησες να φτιάξεις μόνη τη βινεγκρέτ αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν το καλύτερο; Γιατί; Ισως γιατί ανάμειξες κατευθείαν το αλάτι στο ελαιόλαδο!
Λόγω της χημικής του δομής, το αλάτι δεν μπορεί να διαλυθεί κατευθείαν στο λάδι, με αποτέλεσμα να μην αναμειγνύονται σωστά τα υλικά και να μη «δένει» καλά η βινεγκρέτ.
ΧΡΗΣΙΜΗ ΓΝΩΣΗ: Διάλυσε πρώτα το αλάτι σε ελάχιστο νερό και στη συνέχεια διάλυσε το αλατισμένο νερό στο ελαιόλαδο και στο ξίδι.