Φαγητό, δίαιτα και σεξ αλά Pandespani

29.09.2011
Ένα "επικίνδυνο" βιβλίο που ενθαρρύνει την παχυσαρκία και το υπερβολικό σεξ… συστήνεται ανεπιφύλακτα. Μάθε μερικά ενδιαφέροντα ισοδύναμα σεξουαλικής δραστηριότητας και φαγητών για να ξέρεις πόσες θερμίδες χάνεις κάνοντας σεξ!

Για διάφορους λόγους και με αφορμή το ότι αποφάσισα να αναδιαρθρώσω μια βιβλιοθήκη, έπεσα πάνω στο αξεσκόνιστο καιρισμένο και με ασορτί κροκί εξώφυλλο εγχειρίδιο του Richard Smith “Τhe Dieter’s Guide to Weight Loss During Sex”.

Πρώην απόκτημα πρώην, με ειδική αφιέρωση από φίλο (του)“… τώρα που έχεις αρχίσει και κάνεις στομαχάκι, αυτό θα σου χρειαστεί. Μόνο πρόσεξε” βέλος κατευθείαν στο τυπωμένο κείμενο της πρώτης σελίδας που υπογράφει o Jasper Carrott και λέει “Ένα επικίνδυνο βιβλίο. Ενθαρρύνει την παχυσαρκία και το υπερβολικό σεξ… …Συστήνεται ανεπιφύλακτα” (“Α Dangerous Book. Encourages Obesity and excess sex…. …Highly Recommended.»). Και δίπλα ακριβώς “Πολλά φιλιά, το όνομα του φίλου, Ιούλιος 1980”. (Στο Αmazon βρήκα και νέα αναθεωρημένη έκδοση με «πριν, κατά και μετά» Dieter’s Guide to Weight Loss Before,During,and After Sex [Paperback], για όσους το θέμα ενδιαφέρει περισσότερο).

Προφανώς και δεν θα γράψω για όσα μυστικά μου είπε το βιβλίο για μια εποχή που ούτως ή άλλως δεν γνώριζα κανέναν από τους δύο -αν και καλός ακροατής, δεν είμαι μαρτυριάρα ούτε με αφορά η σχετική κοζερί. Είπα όμως, να σας μεταφέρω από αυτά που διάβασα, μερικά ενδιαφέροντα ισοδύναμα σεξουαλικής δραστηριότητας και φαγητών, των οποίων τις θερμίδες καίνε.

Πόσες θερμίδες καίγονται κάνοντας σεξ;

Η λίστα λοιπόν, που διακρίνεται σε αρκετά σημεία για την ακρίβειά της ως προς τα τεχνικά, έχει ως εξής:

  • * 1 ώρα εντατικά προκαταρκτικά (114 αναπνοές το λεπτό) ή 18 λεπτά συνουσίας καίνε 1 μεγάλο κομμάτι τούρτας σοκολάτας.
  • * 26 λεπτά ασταμάτητου σεξ με έναν 9λεπτο οργασμό ή το αντίστοιχο (δεν διευκρινίζει, ίσως εννοεί 2 των 4.5 λεπτών ή 3 3λεπτους) καίνε 2 κομμάτια πίτσα με έξτρα τυρί, κεφτέδες (αμερικανιά o συνδυασμός) και μανιτάρια.

  • * 16 λεπτά παίζοντας ζωηρά και γαργαλώντας τον παρτενέρ καίνε 9 γλειφιτζούρια.
  • * 53 λεπτά γαλλικού φιλιού ή 25 λεπτά κανονικών προκαταρκτικών ή 6 λεπτά μη κανονικών καίνε 1 τσιζμπέργκερ με 14 τηγανητές πατάτες και ένα σβόλο κέτσαπ.
  • * 2 ώρες μπόντιτζ καίνε 2 μπουκάλια μπίρα, μία μεγάλη μερίδα σπαγκέτι (δεν λέει με τι σάλτσα) και 1 φέτα ψωμί τοστ.
  • * 7 λεπτά σεξουαλικής ενασχόλησης με το αυτί του παρτενέρ καίνε 1 κομμάτι Cadbury (χωρίς το περιτύλιγμα).

  • * 15 λεπτά στοματικού σεξ καίνε 11 ρώγες σταφύλι.
  • * 52 λεπτά μασάζ στην πλάτη του παρτενέρ ή 10 λεπτά της δικής σας καίνε ένα τρίγωνο κις λορέν με καβούρι και 1 ποτήρι κρασί (δεν λέει για κόκκινο ή άσπρο).
  • * 1 ώρα στομάχι με στομάχι καίει 1 γενναίο κομμάτι φατζ (fudge) -ή μπράουνι.
  • * 62 λεπτά κυνηγητού στο δωμάτιο με μέτρια ταχύτητα ή 2 ώρες μαξιλαροπόλεμος με μαξιλάρια 9 κιλών καίνε 32 κουταλιές παγωτό (δεν διευκρινίζεται η γεύση).
  • * 1 φτάρνισμα καίει 10 φύτρες φασολιών (αλατισμένες).
  • * 14 λεπτά χαϊδέματα καίνε μια μικρή μερίδα μους σοκολάτας.
  • * Σεξ σε τουλάχιστον 4 διαφορετικές θέσεις μέσα σε 6 λεπτά καίει μια τεράστια μερίδα μους σοκολάτας.
  • * 31 λεπτά προκαταρκτικά σε θέση λωτού καίνε 2 μπουρέκια με κρέας και λαχανικά, άγριο ρύζι και πουτίγκα (τα τελευταία χωρίς ποσότητες).
  • * 24 λεπτά αμοιβαίας ικανοποίησης στοματικού σεξ μέσα σε πισίνα καίνε 1 μεγάλο κομμάτι τσιζκέικ.
  • Και για να επανέλθω στα βιβλία, ο συγγραφέας προτείνει κατά την προετοιμασία του δωματίου, η οποία σημειωτέον καίει 46 θερμίδες (με αλλαγή σεντονιών, τακτοποίηση και ξεσκόνισμα, έλεγχο μουσικής, κεριών, φώτων κ.λπ.) να επιλεγούν μερικά (βιβλία) και να τοποθετηθούν αφελώς στον χώρο και στο κρεβάτι. Όχι όμως οτιδήποτε. Ποίηση σε προτεραιότητα και κάποια που να δίνουν την εντύπωση ότι ο κάτοχός τους είναι “ασυνήθης ύποπτος”, ελαφρώς εκκεντρικός αλλά όχι τρελός για τα σίδερα – να προσθέτουν απλώς ένα μυστήριο σεξουαλικής εμπειρίας.
  • Αν διαβάσετε με τον άλλον Μίλτον (προτείνω τον Χαμένο Παράδεισο), ο οδηγός λέει ότι θα κάψετε 8 θερμίδες ενώ αν διαβάσετε το “Πόλεμος και ειρήνη” δυνατά και χωρίς στάσεις, 1573 θερμίδες - μου έμεινε η απορία για τα κόμικς, αλλά ο συγγραφέας δεν τα περιλαμβάνει. Αναφέρεται στη Βίβλο που αν την διαβάσετε μαζί, θα κάψετε 10 θερμίδες ενώ αν πείτε ανέκδοτα (ή ιστορίες όχι αποκλειστικά για τη Βίβλο, μπορεί για όσους την πουλάνε) θα κάψετε από 8-14 θερμίδες.
  • Αν ακούσετε όπερα του Μότσαρτ (π.χ. Ντον Τζιοβάνι) θα κάψετε 15 θερμίδες, αν ακούσετε Βέρντι (ίσως Τραβιάτα) θα κάψετε 27 κι αν ακούσετε Βάγκνερ (…τέλειο αλά …Αποκάλυψη τώρα)…248 θερμίδες -μεταξύ μας, καλύτερα να βάλετε Τρίτο πρόγραμμα και να μην ασχοληθείτε μ’ αυτό το …βάλε-βγάλε της μουσικής.
    Με το στριπτίζ καίγονται 55 θερμίδες, με τον χορό της κοιλιάς 100 και χορεύοντας με την κοιλιά του άλλου 165 θερμίδες.

    Η Βασιλική Ακαδημία του Θιβέτ αναγνωρίζει 860 στάσεις (! δεν το ήξερα!). Περισσότερες θερμίδες πάντως καίγονται στις όρθιες στάσεις και μάλιστα όταν η γυναίκα είναι ψηλότερη από το άνδρα: 90 θερμίδες. Το σεξ εν κινήσει (απαιτείται καλή πρόσφυση) καίει 124 θερμίδες, σε τηλεφωνικό θάλαμο ξαπλωμένοι όμως, 274, σε τουαλέτα αεροπλάνου 100 και σε αιώρα (με αεράκι) 50.

  • Ένας αληθινός οργασμός καίει 27 θερμίδες ενώ ένας ψεύτικος 160! 15 γυναικείοι ισοδυναμούν με 106 θερμίδες ενώ 4 ανδρικοί (το μάξιμουμ για τον συγγραφέα) με 57.

  • Θερμίδες (που παίρνετε) τρώγοντας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το σεξ

  • Μια κουταλιά παγωτό 14, μια κουτάλα 84. Παγωμένη κρέμα 3,25, πίτσα (μια δαγκωματιά) 15, μακαρόνια υπόλοιπο της προηγούμενης μέρας 3 θερμίδες ανά μακαρόνι. Μπράουνις ή φατζ (γερή μπουκιά) 28 θερμίδες, κεράσια 2.5 το καθένα (για κερασόσουπα δεν λέει), χαβιάρι 91 η ουγκιά (28,34 γραμμ.) ή 0.00047 ανά αβγό, πατέ 22, ψωμί (1 μισόκιλη φρατζόλα) 1115.3, τυρί (μεγάλο κομμάτι κατά μ.ό.) 30, μικρά σοκολατάκια, το καθένα 21, κέικ σοκολάτας, η μπουκιά 26, τσιζκέικ, μια πιρουνιά 24, κρύα σαλάτα με θαλασσινά, μια μεγάλη κουταλιά 18, τηγανίτες (με πατάτες) 25, μια γουλιά κρασί 10, το αντίστοιχο σε μπίρα 8 και σε σαμπάνια 8, περιέ 0 και κόλα 14.

    Ωστόσο, το γλείψιμο του …παγωτού καίει 2 θερμίδες, του μελιού 4, της μαρμελάδας φράουλας 6, της σαντιγί 2, της κρέμας ξυρίσματος (αστείο) 46 και του μέικαπ 10. Η αφαίρεση του φελλού από το μπουκάλι καίει 7 θερμίδες, το μάσημα του σκληρού κρέατος 11. Όταν τρώει κανείς ένα κομμάτι πίτσα αδίπλωτο καταναλώνει 25 θερμίδες, μακαρόνια με πιρούνι 6. Αν αντισταθεί και δεν τα φάει καίει 55 κι αν δεν φάει το παγωτό που του αρέσει 187.

  • Για περισσότερες συμβουλές και συνταγές αλά Pandespani πατήστε εδώ.