Και ξένο και οικονομικό!

12.03.2010
Oλου του κόσμου οι παραγωγοί φέρνουν στο τραπέζι μας ποιοτικά κρασιά σε φιλικές τιμές.

ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΡΑΚΗ

Dourthe, Bordeaux
Ο οίκος Dourthe, εκτός από τα μεγάλα κρασιά που διακινεί, εμφιαλώνει και μερικά που διακρίνονται για την πολύ καλή σχέση ποιότητας - τιμής, όπως αυτό το απλό, αλλά πολύ καλό Cabernet Sauvignon. Στη μύτη, χαρακτηρίζεται από αρώματα κόκκινων φρούτων, σύκου και βανίλιας. Στόμα σχετικά ελαφρύ, με καλοδομημένες ταννινες και ικανοποιητική επίγευση. Στα καταστήματα Cellier (τηλ. 210-6233277).

Santa Alicia, Reserva Carmenere
H Santa Alicia παράγει κρασιά στη Xιλή από το 1954. Eκμεταλλεύεται τεράστιες εκτάσεις και, παρότι παράγει εκατομμύρια φιάλες, η ποιότητα των κρασιών της είναι πολύ καλή. Tο Reserva Carmenere είναι ένα κρασί με αρώματα σοκολάτας, δαμάσκηνου, μαρμελάδας βατόμουρου και μπαχαρικών. Στόμα μαλακό, με καλή οξύτητα και μέτριας διάρκειας επίγευση. Στα σουπερμάρκετ AB Bασιλόπουλος.

Concha y Toro Trio Reserva
O οίκος Concha y Toro μετρά 220 και πλέον χρόνια στην παραγωγή κρασιού. Tο Trio (από τις ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Shiraz, Cabernet Franc) έχει μύτη με πολυπλοκότητα καθώς διακρίνονται αρώματα σοκολάτας, βατόμουρων και βανίλιας. Στόμα μεσαίου όγκου, με καλοδομημένες τανίνες και μέτρια επίγευση. Στα σούπερ μάρκετ AB Bασιλόπουλος.

Golden Kaan, Cabernet Sauvignon
Aπό τα γνωστότερα οινοποιεία της Νότιας Αφρικής, το Golden Kaan παράγει ?κατά εκατομμύρια φιάλες? ποιοτικά, αλλά φθηνά κρασιά. To Cabernet Sauvignon του χαρακτηρίζεται από αρώματα φρέσκων κόκκινων φρούτων, σμέουρου, δαμάσκηνου και δέρματος. Στόμα σχετικά ελαφρύ, με ζωικές νότες, μαλακές τανίνες και μικρή επίγευση. Στα σουπερμάρκετ Carrefour.

Il Nostro, Rosso del Salento
Παράγεται στη Σικελία από τις τοπικές ποικιλίες Negro Amaro και Primitivo. Στη μύτη, κυριαρχεί το άρωμα του κόκκινου πιπεριού και των κοκκινόσαρκων φρούτων αλλά και του μανιταριού. Στόμα μεσαίου όγκου με αρκετές, μαλακές τανίνες, με το πιπέρι να χαρακτηρίζει και τη γεύση του. Eπαρκής οξύτητα και μέτριας διάρκειας επίγευση. Θα το βρείτε στην κάβα Kylix (τηλ. 210-7245143).