Πολλοί τα αγνοούν. Οταν όμως τα δοκιμάσουν, γίνονται φανατικοί φίλοι τους. Κρασιά φτιαγμένα από την πλέον κλασική γερμανική ποικιλία αμπέλου, τη Riesling, κερδίζουν τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερο τις προτιμήσεις των οινόφιλων ανά τον κόσμο με τα ιδιότυπα χαρακτηριστικά τους.
Το συγκεκριμένο αμπέλι δίνει κρασιά που ωριμάζουν αργά με ισορροπία συμπυκνωμένων αρωμάτων και έντονη οξύτητα.
Τι περιμένουμε από ένα τυπικό Riesling;
Χρώμα κίτρινο μεσαίας έντασης με γκρι ανταύγειες. Ευγενικά ανθωδη αρώματα με νότες εσπεριδοειδών και διακριτική φυτικότητα. Νότες βασιλικού, πιπεριού αλλά και τριαντάφυλλου.
Γεμάτο στόμα, υψηλή οξύτητα αλλά και έντονη μεταλλικότητα που είναι το κύριο χαρακτηριστικό της ποικιλίας.
Οσο για τα ταιριάσματά του οι ειδικοί το χαρακτηρίζουν φιλικό προς το φαγητό, κάτι το οποίο στην πράξη μεταφράζεται σε πολλούς και επιτυχημένους συνδυασμούς.
Οι Ελληνες παραγωγοί έχουν αρχίσει και αυτοί σε περιορισμένο προς το παρόν βαθμό την καλλιέργεια και οινοποίηση της ευγενούς αυτής ποικιλίας και τα πρώτα δείγματα υπόσχονται μια πολύ καλή συνέχεια.