Ας δούμε μερικές γνωστές εκδοχές του!
HUGO spritz
Για βάση του αντί για πικρό πορό απεριτίφ, το κοκτέιλ αυτό φτιάχνεται με λικέρ ελντελφράουερ και σόδα.
1/2 δόση λικέρ ελντελφράουερ
κλαδάκι δυόσμου
4 δόσεις Prosecco
1 δόση σόδα
Βάλε το λικέρ κι το κλαδάκι δυόσμου σε ένα ποτήρι κι άσε το για 3 λεπτά να πάρει το άρωμα του δυόσμου. Πρόσθεσε πάγο, προσέκο και σόδα. Ανακάτεψε απαλά. Σερβίρεται με κλαδάκι μέντας και φέτα λάιμ.
BICICLETTA
Στην πόλη της Μπρέσια, περίπου μία ώρα με το αυτοκίνητο από το Μιλάνο, οι ντόπιοι αποκαλούν το Spritz τους "Pirlo" , μια παραλλαγή του πιο γωστού Bicicletta του Μιλάνου που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1930 και ως επί το πλείστον καταναλώνονται με Campari.
1-2 δόση Campari (ή Cappilletti για μια παραλλαγή Πίρλο)
3 δόσεις λευκό κρασί
Σόδα
Βάλε τα συστατικά σε ένα ποτήρι κρασί και πάνω σε πάγο. Γαρνίρουμε με μισή φέτα λεμονιού.
Το Spirtz της Βενετίας
Έχει περιγραφεί ως το Spirtz απ΄όπου ξεκίνησαν χίλιες άλλες παραλλαγές. Το Spirtz της Βενετίας φτιάχνεται από πικρά λικέρ, συμπεριλαμβανομένου του Aperol και του Campari σε ίσα μέρη.
1: 1 Aperol και Campari
3-4 δόσεις Prosecco
2 δόσεις σόδα
Βάζουμε τα υλικά σε ποτήρι κρασί με πάγο. Γαρνίρουμε ελιά και φέτα πορτοκάλι.