FYI

TRUSSARDI SCENT OF GOLD & TRUSSARDI AMBER OUD

01.06.2018
TRUSSARDI SCENT OF GOLD & TRUSSARDI AMBER OUD
Δύο νέα αρώματα από την Trussardi που κάνουν τη διαφορά.

TRUSSARDI SCENT OF GOLD

Το άρωμα του χρυσού στην πραγματικότητα δεν υπάρχει παρόλα αυτά βρίσκεται παντού. Εμφανίζεται σε όνειρα και επιθυμίες, είναι ο καρπός κάθε επιθυμίας της φύσης, ένα ορυκτό γεμάτολάμψηκαιφως. Το Scent of Gold, είναι το τρίτο άρωμα της αποκλειστικής συλλογής του οίκου Trussardi μετά το Amber Oud και το The Black Rose. Γεννήθηκε από αυτόν τον θρύλο που έκανε την εμφάνιση του στην αρχή του χρόνου που θα υπάρχει για πάντα και αντιπροσωπεύει τα καλύτερα της ζωής.

Ο χρυσός αποκαλύπτεται μέσα στις ακτίνες του ηλίου, στους μικροσκοπικούς κόκκους άμμου της ερήμου και στον ουρανό που ακτινοβολεί κατά το ηλιοβασίλεμα και την αυγή. Μπορεί να βρεθεί σε ένα πανέμορφο κόσμημα, σε ένα εξαίσιο κέντημα, σε ένα γευστικότατο φαγητό ή σε μια ηλιοκαμένη επιδερμίδα που θέλεις να φιλήσεις. Σε κάθε περίπτωση, είναι μια υπόσχεση ευτυχίας, κάτι ιερό και γήινο πουοι αλχημιστές μάταια κυνηγούσαν καθ‘όλη τη διάρκεια του Μεσαίωνα. Η αρωματοποιός Aliénor Massenet δημιούργησε αυτό το σύνθετο οσφρητικά άρωμα, ξεκινώντας από μια απλή ερώτηση: ποιο θα μπορούσε να είναι το άρωμα του χρυσού; Το Scent of Gold από ταTrussardi Parfums.

TRUSSARDI AMBER OUD

Η ιδέα: Ο ήχος των αμμόλοφων και η ησυχία των παλιών πόλεων. Ο χρυσός της άμμου που λούζεται από το φως του ήλιου το σούρουπο και την αυγή. Όλα αυτά βρίσκονται στο Amber Oud, το πιο πολυτελές άρωμα που ξυπνάει αναμνήσεις από το νοίκο Trussardi.

Σε αυτό το έντονο eau de parfum, η νεαρή αρωματοποιός Amandine Clerc-Marie ένωσε δυο από τα σπανιότερα και πιο πολυτελή συστατικά της υψηλής αρωματοποιίας: το κεχριμπάρι και το oud. Από απομνημονεύτων χρόνων, είναι γνωστά για τα θεραπευτικά τους οφέλη. Εμφανίζονται στο Gulistan του Saadi (ένα περσικό επικό ποίημα του 1258), στις Χίλιες και μια Νύχτες, και στο αριστούργημα του Mohamed Choukri, το Le Pain nu, μεταφρασμένο στα αγγλικά από τον Paul Bowles και σταγαλλικά από τον Tahar Ben Jallun. Το Oud είναι μιαρητίνη του δέντρου Jinko, ένα δέντρο από την ποικιλία Aquilaria που κινδυνεύει να αφανιστεί.

Στο κεχριμπάρι, το οποίο είναι επίσης ρητίνη, έχουν δοθεί πολλά ποιητικά ονόματα όπως "μια σταγόνα του ήλιου", "η ψυχή της τίγρης", "απολιθωμένο φως" και "συμπαγές μέλι". Οι αρχαίοι Έλληνες το ονόμασαν "elektron" και πράγματι είναι ένας ισχυρός αγωγός ηλεκτρισμού. Το μυθικό άρωμα της Scheherazade είναι φτιαγμένο από musk, κεχριμπάρι καιξύλο Jinko.

Η Συσκευασία και το Μπουκάλι

Το χρυσό του κεχριμπαριού και το μαύρο του ξύλου oud είναι τα χρώματα του μπουκαλιού των 100 ml και της συσκευασίας του Amber Oud Eau de Parfum από τον οίκοTrussardi. Το μπουκάλι έχει ένα κλασικό ορθογώνιο σχήμα με ένα λιτό χρυσό καπάκι, με το λογότυποτου οίκου χαραγμένο στο άνω μέρος. Το λογότυπο του οίκου επαναλαμβάνεται ανάγλυφο με μαύρο χρώμα στο χρυσό χάρτινο κουτί, το οποίο είναι στον ίδιο χρωματικό τόνο με το oud, το ξύλο που είναι πιο ακριβό και από τον χρυσό.

Το άρωμα

Το Amber Oud Eau deParfum από τον οίκοTrussardi ανήκει στη δημοφιλή αρωματική οικογένεια των Woody-Chypre αρωμάτων. Το λεμόνι και το γεράνι στις νότες κορυφής συνδυάζονται με την πολυτελή κομψότητα του ροζ πιπεριού που μπλέκεται με το elemi, την τρίτη ρητίνη που περιέχεται σε αυτή την ισχυρή οσφρητική δημιουργία, η οποία δεν έχει τίποτα ρητινώδες. Οι νότες καρδιάς έχουν μια έντονη και σαγηνευτική ιερότητα που εκφράζεται μέσα από ένα μυστηριώδες μίγμα θυμιατού, βενζοϊνης και oud. Ο ζεστός και μυστηριώδης αισθησιασμός από τις νότες βάσης προέρχεται από μια μαγευτική ισορροπία μεταξύ των αρρενωπών στοιχείων (βετιβέρ, πατσουλί και δέρμα) καιτων θηλυκών στοιχείων (κεχριμπάρι).

Οσφρητικήοικογένεια: Woody Chypre Αρωματοποιός: Amandine Clerc-Marie