Επιστρέφεις από διακοπές; 6 σκέψεις που θα κάνουν την προσγείωση πιο... ομαλή

29.08.2020
Επιστρέφεις από διακοπές; 6 σκέψεις που θα κάνουν την προσγείωση πιο... ομαλή
Αρχικά, ας σταθούμε στην ουσία του ρήματος "επιστρέφω". Αν το χρησιμοποιείς σημαίνει ότι "έκανες" διακοπές, γεγονός που από μόνο του είναι στα "συν" αυτής της πολύ δύσκολης χρονιάς -που σημειωτέον, δεν έχει τελειώσει ακόμη. Άρα, ξεκινώντας έτσι, ας μην τα βάψεις μαύρα.

Κράτα στο μυαλό σου τα πολλά όμορφα των διακοπών και προσπάθησε να μπεις όσο πιο ομαλά γίνεται στους καθημερινούς ρυθμούς σου. Μέχρι τις επόμενες...

Εμείς έχουμε μερικές σκέψεις ως προς το πώς θα τα καταφέρεις και τις μοιραζόμαστε:

1. Κάνε μια λίστα
Γυρίζεις σε ένα σπίτι κατά πάσα πιθανότητα άδειο. Δεν πειράζει. Άνοιξε τα παράθυρα να αεριστεί ο χώρος, βάλε κρύο νερό στο ψυγείο, καθάρισε πρόχειρα το μπάνιο και άναψε τον θερμοσίφωνα -εκτός κι αν έχεις ηλιακό, βέβαια!!! Μετά, κάθισε στον καναπέ σου -σίγουρα θα σου έχει λείψει- και κάνε μια λίστα με πράγματα που χρειάζεσαι να αγοράσεις. Τα βασικά. Μην τρελαθείς. Και όταν θελήσεις να βγεις μια βόλτα πήγαινε να τα αγοράσεις. Όχι απευθείας. Αν και ανάλογα από το πού και πώς γυρίζεις, θα μπορούσες να έχεις ήδη φέρει μαζί σου τα απαραίτητα. Ξέρεις, λίγες ντομάτες, λίγο ψωμάκι, ένα γάλα... Για να κερδίσεις χρόνο.

2. Από έξω προς τα μέσα
Αν έχεις βεράντα, αυτή είναι η πρώτη δουλειά που καλό είναι να κάνεις, ειδικά αν έλειπες καιρό. Μόλις ανοίξεις την μπαλκονόπορτα, ό,τι υπάρχει έξω θα έρθει μέσα, οπότε καλό είναι να το ρίξεις ένα νεράκι. Να δροσιστεί ο χώρος και να μπορείς κι εσύ να καθίσεις λίγο έξω να πάρεις το αέρα σου!

3. Μη βιάζεσαι (Take your time, που λένε και οι Άγγλοι
Δεν θα κερδίσεις κάποιο βραβείο αν βάλεις μονομιάς όλα τα πληντύρια ή αν συμμαζέψεις όλα τα ρούχα στις ντουλάπες σου. Δεν πειράζει αν οι βαλίτσες παραμείνουν στο σαλόνι μερικές μέρες πριν αδειάσουν τελείως.. Όσο "βουνό" και αν σου φαίνεται, όλα θα γίνουν στο τέλος. Γιατί να πιεστείς;

4. Φρόντισε τα λουλούδια σου
Όπως και να έχεις εξασφαλίσει το πότισμά τους τον καιρό που έλειπες, τώρα που είσαι στο σπίτι, βάλ' τα και αυτά ξανά σιγά σιγά στο πρόγραμμα και... ξαναγνωριστείτε. Θα σου το ανταποδώσουν με τον καλύτερο τρόπο.

5. Δες τους ανθρώπους σου
Σκέψου ποιος από τους φίλους σου σου έλειψε περισσότερο και πιες έναν καφέ ή ένα ποτήρι κρασί μαζί του. Μοιραστείτε εμπειρίες, χαζέψτε φωτογραφίες και καλύψτε τον χαμένο χρόνο.

6. Τακτοποίησε τις φωτογραφίες σου
Τα έξυπνα κινητά έχουν αντικαταστήσει για τα καλά κάθε είδους φωτογραφικής μηχανής πια. Γεγονός. Έχεις σίγουρα απαθανατίσει κάθε στιγμή των διακοπών σου και είναι σίγουρο ότι δεν αξίζουν όλες οι λήψεις το ίδιο. Μία ιδέα για να μπεις πιο ομαλά στην μετά διακοπών εποχή είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο στην τακτοποίηση των ψηφιακών άλμπουμ σου. Ξεφορτώσου τις λήψεις που δεν "κάνουν" και κράτα τις άλλες. Και γιατί δεν το πας και ένα βήμα πιο πέρα, εκτυπώνοντας και δυο τρεις από τις πιο αγαπημένες σου. Ναι δεν το κάνει κανείς ποτέ πια. Σκέψου όμως. Τύπωσέ τες, βάλ' τες κάπου που να φαίνονται καλά -π.χ. στο ψυγείο- και κάθε φορά που θα νιώθεις πεσμένη... κοίταξε προς τα εκεί.

Bonus σκέψη:
Προγραμμάτισε τις επόμενες διακοπές σου: Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο για να σου φτιάξει τη διάθεση; Στο κάτω κάτω... τα όνειρα είναι τζάμπα!!!