Ο καλύτερος τρόπος να αφαιρέσεις τους λεκέδες από το στρώμα σου

02.08.2020
Ο καλύτερος τρόπος να αφαιρέσεις τους λεκέδες από το στρώμα σου
Πάρε τη σκούπα και αποχαιρέτησε κάθε είδους λεκέ

Εάν δεν έχεις σκεφτεί πρόσφατα να καθαρίσεις το στρώμα σου, σκέψου πως πιθανότατα περνάς σε αυτό έξι ή επτά ώρες κάθε βράδυ. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σκόνη, νεκρά κύτταρα του δέρματος, ιδρώτας και λιπαρότητα από το σώμα σου μπορούν να φτάσουν σε αυτό.

Δες και αυτό: Ο απόλυτος οδηγός για να πλύνεις τα σεντόνια σου - Κι όμως... υπάρχει

Η Carolyn Forte, διευθύντρια του εργαστηρίου καθαρισμού του Good Housekeeping Institute, συνιστά να ακολουθήσεις αυτές τις συμβουλές κάθε λίγους μήνες για να διατηρείς το κρεβάτι σου φρέσκο ​​και χωρίς σκόνη, λεκέδες και μυρωδιές.

Απομάκρυνε τη σκόνη
Ο ευκολότερος τρόπος για να αφαιρέσεις τη σκόνη είναι να χρησιμοποιήσεις το εργαλείο ταπετσαρίας στην ηλεκτρική σκούπα σου. Είναι καλή ιδέα να το κάνεις αυτό κάθε δύο μήνες ή συχνότερα εάν εσύ ή κάποιος στο σπίτι σου πάσχει από αλλεργίες. "Πιάσε" την κορυφή και τις πλευρές του στρώματος και όσο το δυνατόν σε περισσότερα σημεία έχεις πρόσβαση. Πίεσε σταθερά το εργαλείο για να τραβήξεις τη σκόνη κάτω από την επιφάνεια του υφάσματος.

Αυτό το είδες; Πώς να καθαρίσεις σωστά τα γυαλιά σου

Διώξε τους λεκέδες
Εάν το κατοικίδι κοιμάται μαζί σου ή μερικές φορές τσιμπολογάς στο κρεβάτι, πιθανότατα το στρώμα σου έχει κάποιους λεκέδες. Το να τους καθαρίσεις αμέσως μόλις δημιουργηθούν, είναι σίγουρα το καλύτερο που μπορείς να κάνεις καθώς θα χρειαστεί λιγότερη προσπάθεια απ'ότι αν τους αφήσεις για μια άλλη στιγμή. Ο ευκολότερος τρόπος να τους αφαιρέσεις είναι με ένα καθαριστικό χαλιών και ταπετσαριών. Ψέκασε το ελαφρά πάνω στο λεκέ ή χρησιμοποίησε ένα πανί και σκούπισε το λεκέ από την εξωτερική άκρη προς το κέντρο για να μην τον κάνεις να απλωθεί. Γύρισε το ύφασμά σε μια καθαρή περιοχή καθώς σκουπίζεις το λεκέ για να μην "κάτσει" στο ύφασμα. Όταν ο λεκές εξαφανιστεί, καθάρισε την περιοχή με ένα υγρό πανί για να το ξεπλύνεις και αφαίρεσε όλα τα ίχνη του καθαριστικού. Σκούπισε την περιοχή με ένα στεγνό πανί και άφησε το στρώμα να στεγνώσει καλά πριν στρώσεις το κρεβάτι.