4 εναλλακτικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσεις την κατάψυξη

23.07.2019
4 εναλλακτικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσεις την κατάψυξη
Εσύ γνωρίζεις αυτά τα life hacks;

Η κατάψυξη μπορεί να φανεί χρήσιμη για περισσότερα πράγματα από το να διατηρείς φρέσκα κάποια τρόφιμα.

Δες και αυτό: Ο φυσικός τρόπος που θα κρατήσει τις κατσαρίδες μακριά από το σπίτι σου

Δες παρακάτω τις εναλλακτικές χρήσης της κατάψυξης:

1. Κάνε τα κεριά να διαρκούν περισσότερο
Βάλε τα κεριά σου στην κατάψυξη μια μέρα πριν αρχίσεις να τα καις, ώστε να τα κάνεις να διαρκέσουν σχεδόν το διπλάσιο χρόνο από το κανονικό. Όταν παγώνει το κερί, τείνει να καίγεται πιο αργά, ενώ κάνει και μερικά κεριά να μη στάζουν.

2. Καθάρισε το τζιν σου χωρίς να το πλύνεις
Αργούν να στεγνώσουν, στενεύουν, μπορεί να μαζέψουν στο μήκος, γενικά το πλύσιμο του τζιν δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Αντ' αυτού, όταν το καλό σου τζιν παντελόνι νιώθεις ότι μυρίζει, βάλτο σε μια πάνινη τσάντα και στην κατάψυξη όλη τη νύχτα. Οι χαμηλές θεμροκρασίες σκοτώνουν τα μικρόβια που δημιουργούν την κακοσμία στους θύλακες του υφάσματος.

Αυτό το είδες; Χαλάνε γρήγορα τα λαχανικά στο ψυγείο; Δες τι μπορεί να φταίει...

3. Αποθήκευσε σπόρους
Διατήρησε τυχόν σπόρους που σου έχουν ξεμείνει μέχρι να είναι η κατάλληλη εποχή να τους καλλιεργήσεις, στην κατάψυξη. Βεβαιώσου ότι είναι εντελώς στεγνοί και τοποθέτησέ τους σε ένα αεροστεγές δοχείο για να παγώσουν. Απλά όταν θες να τους φυτέψεις, άφησέ τους να ξεπαγώσουν εντελώς.

4. Κάνε τα καλσόν σου να ζήσουν περισσότερο
Αν έχεις βαρεθεί κι εσύ να χρειάζεσαι καινούριο καλσόν, ενώ έχεις φορέσει το προηγούμενο μόνο μια φορά, σου έχω τη λύση. Βρέξε το νέο σου καλσόν, στριφογύρισέ το και βάλτο σε μια πλαστική σακούλα. Άστο στην κατάψυξη όλο το βράδυ. Το κρύο κρατά τις ίνες σφιχτές, αποτρέπει το σκίσιμο και επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του. Κάντο μία φορά για κάθε καινούριο σου καλσόν.

Διάβασε επίσης: 4 σίγουροι τρόποι για να απαλλαγείς από τα ενοχλητικά μυγάκια της κουζίνας