Δεν θα πιστεύεις ποια είναι τα πιο βρώμικα αντικείμενα στο σπίτι σου

29.03.2018
Δεν θα πιστεύεις ποια είναι τα πιο βρώμικα αντικείμενα στο σπίτι σου
Σίγουρα σε όλους αρέσει η καθαριότητα και θέλουμε ο χώρος και τα αντικείμενα που χρησημοποιούμε να είναι χωρίς μικρόβια και σε καλή υγειινή.

Όλοι μας καθαρίζουμε το δωματια του σπιτιού μας, πλένουμε τα πιάτα και σφουγγαρίζουμε συνεχώς. Πίσευες ποτέ ότι θα μάθαινες πως η τουαλέτα σου δεν είναι το πιο βρώμικο σημείο στο σπίτι σου;

Ναι κι όμως είναι αλήθεια... Δεν σου πάει το μυαλό ποια είναι τα πραγματικά βρώμικα αντικείμενα στον χώρο σου. Από τις πόρτες ,τον υπολογιστή ,μέχρι τα πλυμμένα ρούχα, τα πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά είναι γεμάτα με βακτήρια.

Μάλιστα, μερικά από τα πράγματα στο σπίτι σας που ξεχνάτε να καθαρίσετε μπορούν να μεταφέρουν γρίπη, ιούς, αλλά και επικίνδυνα βακτήρια. Δεν χρεάζεται πανικός αν τσεκάρεις παρακάτω ποια σημεία πρέπει να προσέχεις και να καθαρίζεις καθημερινά δεν κινδυνεύεις.

Το κινητό

Η οθόνη του κινητού μπορεί να γίνει ένα από τα πιο βρωμερά αντικείμενα που χρησημοποιείς καθημερινά. Σύμφωνα με πολλές έρευνες έχει αποδειχθεί πιο βρώμικο από την τουαλέα μας. Για να το καθαρίσεις, χρησιμοποίεισαι ένα μαντηλάκι με οινόπνευμα καθημερινά.

Η τσάντα

Η τσάντα που κουβαλάμε καθημερινά μπορεί να είναι ακόμα πιο βρώμικη και από τις δημόσιες τουαλέτες. Ο λόγος είναι επειδή πολύ συχνά την αφήνουμε στο πάτωμα ή στα ΜΜΜ. Βάλε τα δυνατά σου λοιπόν, να μην την αφήνεις στο πάτωμα και προπάθησε να την καθαρίζεις στο κάτω μέρος για να μην μαζεύεις βακτήρια μέσα στο σπίτι.

Το πληκτρολόγιο του υπολογιστής

Ο υπολογιστής είναι κάτι που πιθανόν χρησιμοποιείς κάθε μέρα. Πολλόι από εμάς δεν σκεφτόμαστε συχνά να το καθαρίσουμε. Μία έρευνα αναφέρει πως το πληκτρολόγιό είναι 20.000 φορές πιο βρώμικο από την τουαλέτα. Γι' αυτό μπες στην διαδικασία να το καθαρίζεις καθημερινά όπως και το ποντίκι του υπολογιστή..

Τα πλυμένα ρούχα

Δεν μυρίζει τίποτα πιο όμορφα στο σπίτι από τα φρεσκοπλυμένα ρούχα. Ωστόσο, στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου καθαρά. Ο λόγος; Το πλυντήριό. Προσπάθησε να το καθαρίζετε με χλωρίνη τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, αφού εξαιτίας του ότι τα πλυντήρια είναι σχεδόν βρεγμένα, συγκεντρώνουν πολλά βακτήρια.

Τα χερούλια στις πόρτες

Σε όλους τους χωρους είτε στο σπίτι, είτε στη δουλειά, είναι σχεδόν αδύνατον να αποφύγουμε ένα χερούλι αν θες να πας από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Τα χερούλια είναι πηγές βακτηρίων ιδιαίτερα σε δημόσια κτίρια. Όταν καθαρίζεις το σπίτι σου μην ξεχνάς τα χερούλια στις πόρτες, στο ψυγείο, στον φούρνο και στο microwave.

Το μαξιλάρι σας

Τα μαξιλάρια μπορούν να χαρακτηριστούν και ως βιολογικός κίνδυνος, αφού είναι γεμάτα από νεκρά κύτταρα, μικρόβια και ακάρεα σκόνης. Οπότε μην ξεχνάς ποτέ να πλέεις συχνά τις μαξιλαροθήκες και τα μαξιλάρια σου.

Τα χαλιά

Ένας μέσος όρος από 200.000 βακτήρια ζουν σε κάθε τετραγωνικό ενός χαλιούπου ξεπερνά τα μικρόβια τις τουαλέτας. Γι' αυτό πρέπει να καθαρίζεις τα χαλιά σου τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο.

Η οδοντόβουρτσα

Θυμάσαι ποια ήταν η τελευταία φορά που έπλεινες το ποτηράκι της οδοντόβουρτσάς σου; Πρέπει να ξέρεις ότι τα ποτηράκια αυτά περιλαμβάνουν επικίνδυνα βακτήρια και γι' αυτό πρέπει να τα καθαρίζουμε συχνά.

Το σφουγγάρι των πιάτων

Εάν πλένεις τα πιάτα σου με βρώμικο σφουγγάρι είναι σαν να μην τα πλένεις καθόλου. Το σφουγγάρι είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο στο σπίτι και περιλαμβάνει εκατομμύρια βακτήρια. Δυστυχώς οι κουζίνες έχουν πολλά μικρόβια. Γι΄αυτό να αλλάζεις συχνά το σφουγγάρι της κουζίνας και ποτέ να μην σκουπίζεις τον πάγκο με αυτό.