Διακοπές στο σπίτι; 6 μυστικά για να το κάνεις καλύτερα

19.07.2015
Οι καιροί δύσκολοι για όλους αλλά καθώς στόχος είναι να βρίσκουμε τα θετικά σε κάθε περίπτωση -ναι, υπάρχουν- ιδού πώς μπορείς να κάνεις το καλοκαίρι σου όμορφο, ακόμη και αν δεν πας πουθενά.

1. Τουρίστας στην πόλη σου

Από την ίδια την Ακρόπολη, μέχρι ένα από τα άπειρα μουσεία που υπάρχουν ακόμη και στο πιο μικρό χωριό της Ελλάδας -με λαογραφικές και πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες συλλογές- οι επιλογές για πολιτισμική δραστηριότητα εντός των πυλών είναι πολλές και θα σε ξαφνιάσουν.
Θα ανακαλύψεις πράγματα που δεν ήξερες καν ότι υπάρχουν.

2. Ανακάλυψε τα πάρκα της πόλης

Είτε έχεις παιδιά είτε όχι, τα πάρκα που υπάρχουν στις πόλεις αποτελούν όαση αυτό τον καιρό. Να μια τέλεια πρόταση: Μόλις πέσει ο ήλιος πάρε το ποδήλατό σου, ή βάλε τα αθλητικά σου και "κόψ'το στο περπάτημα". Φρόντισε να έχεις πάρει μαζί σου κανένα σαντουιτσάκι ή καφέ (αν δεν θέλεις να αγοράσεις από την καντίνα που σίγουρα θα έχει εκεί κοντά) και απόλαυσε τη φύση χωρίς να φύγεις από την πόλη.

3. Ώρα για πικ νικ

Σε συνέχεια της προηγούμενης σκέψης, εκεί στο πάρκο που θα πας, κάνε "κουμάντο" και απόλαυσε ένα πικ νικ πρώτης τάξης. Κάνε κλικ εδώ και προετοιμάσου με τον καλύτερο τρόπο...

4. Ταξίδεψε με ένα βιβλίο

Ακόμη και αν δεν είσαι του... διαβάσματος, το καλοκαίρι ενδείκνυται για τέτοια δραστηριότητα που εκτός της τροφής που δίνει στο πνεύμα, σε ταξιδεύει με περισσότερους από έναν τρόπο. Και για να κάνεις οικονομία, δώσε ένα άλλο νόημα στον θεσμό της δανειστικής βιβλιοθήκης κάνοντας επίσκεψη στο "υλικό" φίλων και συγγενών. Δώσε τους κι εσύ με τη σειρά σου πρόσβαση στα δικά σου ράφια και "τακτοποιηθήκατε" όλοι για φέτος.

5. Μάθε κάτι καινούριο

Σταμάτα πια να μιλάς για την ξένη γλώσσα που θέλεις να ξεκινήσεις και ξεκίνα τη. Τώρα είναι η ώρα. Διακοπές στο σπίτι με νέες γνώσεις σε καινούρια μονοπάτια. Όλο και κάποιος φίλος έχει βιβλία ιταλικών ή ισπανικών που μπορεί να σε βοηθήσουν ενώ το ίντερνετ προσφέρει περίσσια βοηθήματα επίσης. Αν πάλι δεν είναι γλώσσα αλλά μουσικό όργανο το ζητούμενο... η απάντηση είναι η ίδια: Τώρα είναι η ώρα!

6. Κοιμήσου αλλού

Έτσι για να νιώσεις ότι κάνεις διακοπές χωρίς να κάνεις, σκέψου κάτι πολύ πρωτότυπο. Οργάνωσε με τους φίλους σου -εντάξει... τους πολύ δικούς σου, εννοείται- να κοιμάστε κάθε μέρα ή κάθε δύο σε άλλο σπίτι... Στρωματσάδα, μπυρίτσες, ταινιούλα και τα σχετικά και το "κάμπινγκ" παίρνει άλλο νόημα!