Έφυγε o Γιώργος Τζιώτζιος

02.10.2010
Μέλος της παλιάς γενιάς (όπως συνηθίζαμε να ακούμε) στον κινηματογραφικό χώρο και ένας από τους πιο διορατικούς επαγγελματίες ο Γιώργος Τζιώτζιος άφησε την τελευταία του πνοή χθες το βράδυ μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

Μέλος της παλιάς γενιάς (όπως συνηθίζαμε να ακούμε) στον κινηματογραφικό χώρο και ένας από τους πιο διορατικούς επαγγελματίες ο Γιώργος Τζιώτζιος άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Παρασκευής μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

Ταγμένος στο σινεμά και στη μαγεία της μεγάλης οθόνης δεν σταμάτησε να δουλεύει για αυτό από πολλές και διαφορετικές θέσεις με τελευταίο σταθμό στην νέα εταιρεία διανομής στην Ελλάδα Nutopia.

Καθιερώθηκε ως κριτικός κινηματογράφου άλλα γρήγορα συνειδητοποίησε ότι ο ελληνικός κινηματογραφικός χώρος είχε ελλείψεις και προσπάθησε (πετυχήμενα) να του δώσει μια ώθηση. Ήταν ο άνθρωπος που σκέφτηκε την ανάγκη για την δημιουργία του πρώτου περιοδικού αποκλειστικά για το σινεμά και έγινε πρώτος διευθυντής του. Παράλληλα και λίγα χρόνια μετά την έκδοση του ΣΙΝΕΜΑ ο Γιώργος Τζιώτζιος δημιουργεί μαζί με την ομάδα του περιοδικού, το φεστιβάλ κινηματογράφου της Αθήνας, και έτσι γεννιούνται οι γνωστές πλέον και πολύ πετυχημένες σε όλους μας ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ.

Ειρωνικό ή όχι, η Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, ημέρα γιορτής για το ελληνικό σινεμά (η νεοσύστατη Ακαδημία κινηματογράφου εγκαινιάζει την νέα σεζόν) είναι και μέρα πένθους για τον άνθρωπο που προσπάθησε όσο λίγοι για την άνθηση του.

Η κηδεία τελέστηκε στο νεκροταφείο του Χαλανδρίου το μεσημέρι της Δευτέρας

Κ.Α