ΚΥΜΑΤΙΣΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΤΟΥ ΜΙΚΙΟ ΝΑΡΟΥΣΕ

30.07.2008
Ενα ζευγάρι παράνομων εραστών περνά τα χρόνια του πόλεμου στη γαλλική Ινδοκίνα, μακριά από επικριτές και συναισθηματικές υποχρεώσεις.

UΚΙGUΜΟ, 1955 / ΣΕΝΑΡΙΟ Νόμπουο Γιαμάντα ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ Τσιέκο Νακακίτα, Χιντέκο Τακαμίνε, Μαρίκο Οκάντα ΔΙΑΡΚΕΙΑ 123 ΔΙΑΝΟΜΗ NEW SΤΑR

Ενα ζευγάρι παράνομων εραστών περνά τα χρόνια του πόλεμου στη γαλλική Ινδοκίνα, μακριά από επικριτές και συναισθηματικές υποχρεώσεις. Πίσω στο μεταπολεμικό Τόκιο, όμως, ο Τομιόκα είναι υποχρεωμένος να φροντίζει την άρρωστη γυναίκα του, μέχρι που η Γιούκικο εμφανίζεται απρόσμενα στην πόρτα του, περιμένοντας ότι θα εγκαταλείψει τα πάντα για χάρη της. Η δεύτερη αυτή συνάντηση αποτελεί και την αφετηρία ενός μακροχρόνιου ασύγχρονου έρωτα, που επιμένει να δίνει όταν ο άλλος δεν παίρνει και να ζητάει όταν ο πρώτος αδυνατεί να προσφέρει. Δοσμένος σε μια αποστασιοποιημένη παρακολούθηση του συναισθηματικού αυτού πάρε δώσε, ο Ναρούσε διατρέχει ρυθμικά την ταινία του με μακρινούς ζευγαρωτούς περιπάτους, μετρώντας τα χτυπήματα που καταφέρνουν ο ένας στον άλλο μέχρι να φτάσουν στο τέλος της προδιαγεγραμμένης πορείας τους. Μοναδικό ιντερλούδιο μιας τέτοιας καταραμένης σχέσης δεν θα μπορούσα παρά να είναι ο θάνατος, το μόνο πράγμα που δημιουργεί την ψευδαίσθηση της απώλειας ενός πρόσωπου που ποτέ δεν αγάπησες πραγματικά, αλλά που τώρα μπορείς να θρηνήσεις με την ησυχία σου.