Στο Σίδνεϊ το Attenberg

05.04.2011
Άλλη μια συμμετοχή σε φεστιβάλ για την Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, καθώς η ταινία της, Attenberg ανακοινώθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του κινηματογραφικού φεστιβάλ του Σίδνεϊ.

Άλλη μια συμμετοχή σε φεστιβάλ για την Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, καθώς η ταινία της, «Attenberg» ανακοινώθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του κινηματογραφικού φεστιβάλ του Σίδνεϊ. Τη ταινία της Τσαγγάρη πλαισιώνουν και δυο άλλοι τίτλοι, το «Norwegian Wood» του Τραν Αν Χουνγκ και η δεύτερη ταινία της Μιράντα Τζουλάι, «The Future».

«Το «Attenberg» και το «The Future», όσον αφορά τις ερμηνείες και την προσέγγιση προς την αφήγηση, δανείζονται αρκετά από την τέχνη της περφόρμανς. Δεν είναι καινούριο το να εισχωρούν στον κινηματογράφο άλλοι τομείς, αλλά και στις δύο περιπτώσεις είναι ενδιαφέρον και φρέσκο,» δήλωσε η διευθύντρια του φεστιβάλ, Κλερ Στιούαρτ.

Θυμίζουμε ότι το «Αttenberg» βραβεύτηκε στα φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (Βραβείο Κριτικής Επιτροπής) και Βενετίας (Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού, για την Αριάν Λαμπέντ), ενώ έχει προβληθεί σε πολλά άλλα φεστιβάλ, με σημαντικότερο ίσως αυτό του Σάντανς.

Οι υπόλοιπες 9 ταινίες που θα ολοκληρώσουν την δωδεκάδα του διαγωνιστικού του Σίδνεϊ, καθώς και το πλήρες πρόγραμμα, θα ανακοινωθούν στις 11 Μαΐου, ενώ η έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει στις 8 Ιουνίου. Χ.Λ.

Πηγή: Screendaily.com