Ανέκδοτες συνεντεύξεις της Τζάκι Κένεντι σε βιβλίο

14.04.2010
Επτά συνεντεύξεις που έδωσε η Τζάκι Κένεντι λίγους μήνες μετά από τη δολοφονία του συζύγου της, θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά σε ένα βιβλίο, το οποίο θα εκδώσει η κόρη της, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ο εκδοτικός οίκος Hyperion.
Επτά συνεντεύξεις που έδωσε η Τζάκι Κένεντι λίγους μήνες μετά από τη δολοφονία του συζύγου της, θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά σε ένα βιβλίο, το οποίο θα εκδώσει η κόρη της. Aυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκδοτικός οίκος Hyperion.

Η πρώην Πρώτη Κυρία μιλάει για διάφορα θέματα- για τα σχέδια του προέδρου Τζον Κένεντι για μία δεύτερη θητεία μέχρι τη ζωή της προεδρικής οικογένειας στο Λευκό Οίκο σε αυτές τις συνεντεύξεις της που έδωσε το 1964 στον αείμνηστο Άρθουρ Σλέσιντζερ, βραβευμένο με Πούλιτζερ αμερικανό ιστορικό και βιογράφο της οικογένειας Κένεντι.

Η Κάρολαιν Κένεντι, το μοναδικό εν ζωή παιδί της Τζάκι Κένεντι, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τις συνεντεύξεις τώρα για να συμπέσουν με την 50η επέτειο από την ορκωμοσία του δολοφονηθέντος προέδρου, τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο ιδιοκτησίας Walt Disney Co.

Η Κάρολαιν θα κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις στο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο του 2011 συνοδευόμενο από ηχογραφημένο υλικό διάρκειας 6, 5 ωρών.
Η Τζάκι Κένεντι είχε ζητήσει οι συνεντεύξεις τις οποίες παραχώρησε στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 1964, να κρατηθούν κρυφές επ΄αόριστον, ανακοίνωσε η Hyperion.

"Το πάθος της μητέρας μου για την ιστορία βρισκόταν πίσω από το έργο της στο Λευκό Οίκο. Πίστευε στον πατέρα μου, στο όραμά του για την Αμερική και στην τέχνη της πολιτικής. Ένιωθε ότι ήταν σημαντικό να μοιράζεται τη γνώση και τον ενθουσιασμό της με τις μελλοντικές γενιές. Είναι προνόμιο για μένα να τιμώ τη μνήμη των γονιών μου κάνοντας διαθέσιμη αυτή τη μοναδική ιστορία", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κάρολαιν Κένεντι.