Η Μαριαλένα Οικονομίδου στο Κύτταρο

17.01.2008
Μια γυναίκα που έχει χαράξει τη δική της ξεχωριστή πορεία στο ελληνικό τραγούδι, μια τραγουδοποιό που αγαπά ιδιαίτερα τη μουσική και την αντιμετωπίζει όχι ως επάγγελμα αλλά ως μοναδική διέξοδο από τη σκληρή καθημερινότητα, φιλοξενεί απόψε και την ερχόμενη Τετάρτη η ιστορική μουσική σκηνή «Κύτταρο».

Μια γυναίκα που έχει χαράξει τη δική της ξεχωριστή πορεία στο ελληνικό τραγούδι, μια τραγουδοποιό που αγαπά ιδιαίτερα τη μουσική και την αντιμετωπίζει όχι ως επάγγελμα αλλά ως μοναδική διέξοδο από τη σκληρή καθημερινότητα, φιλοξενεί απόψε και την ερχόμενη Τετάρτη η ιστορική μουσική σκηνή «Κύτταρο».

Ο λόγος για τη Μαριαλένα Οικονομίδου, η οποία θα πραγματοποιήσει εκεί δύο ζωντανές εμφανίσεις, ερμηνεύοντας τα τραγούδια της καρδιάς της.

Εγγονή του Χρήστου και της Νίτσας Τσαγανέα και κόρη του Γιώργου Οικονομίδη, η Μαριαλένα Οικονομίδου ξεκίνησε την ενασχόλησή της με το τραγούδι σε ηλικία μόλις 16 ετών. Η πρώτη της δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε το 1974, ενώ ακολούθησαν κι άλλα άλμπουμ καθώς και συνεργασίες με γνωστούς καλλιτέχνες.

Μαζί με το συγκρότημά της, τους Πρίγκιπες, θα εμφανιστεί για δύο βραδιές στο ΚΥΤΤΑΡΟ LIVE (16 και 23 Ιανουαρίου - Ώρα: 22:00 - Εισιτήριο: 12 €), όπου και θα παρουσιάσει τραγούδια της δισκογραφημένα και όχι μόνο, καθώς και διασκευές σε αγαπημένους ροκ τραγουδοποιούς.

Τους Πρίγκηπες αποτελούν οι ηθοποιοί: Λιάνα Καρριέρε - Οικονομίδου, Γιώργος Ματαράγκας, Πολυτίμη Γιώτα και η Τζίνα Ντέγκα. Επίσης, οι μουσικοί: Απόστολος Θεοδοσίου (ηλεκ. κιθάρα), Χρήστος Κορομηλάς (μπάσο), βασίλης Παναγιωτόπουλος (ντραμς), Σταύρος Πηλιχός (πιάνο).


(Συνέντευξη στην Αναστασία Κουκά)

Τι ρόλο παίζει η μουσική στη ζωή σας;

Εγώ τη μουσική τη βλέπω σαν γιατρικό. Είναι η οικογένειά μου, η άμυνά μου, τα πάντα. Γι αυτό και τη σέβομαι τη μουσική και δεν έκανα ποτέ εκπτώσεις σε σχέση με αυτή.

Συνολικά έχετε μια έντονη δραστηριότητα στη δισκογραφία και στις ζωντανές εμφανίσεις. Παρ όλα αυτά υπήρξαν μεγάλα χρονικά διαστήματα απουσίας σας. Πού οφειλόταν αυτή η απουσία;

Πάντα μου άρεσε να δουλεύω χωρίς να έχω πίεση χρόνου. Πέρα από αυτό όμως, τα τελευταία χρόνια αποφάσισα συνειδητά να αφοσιωθώ στην οικογένειά μου, στους δικούς μου ανθρώπους που είχαν την ανάγκη μου. Δεν σταμάτησα όμως ούτε μια στιγμή να γράφω τα μικρά μου σενάρια. Γιατί για μένα το τραγούδι είναι ένα μικρό σενάριο. Ετσι έχω συγκεντρώσει αρκετό ανέκδοτο υλικό.

Τι θα παρουσιάσετε στο «Κύτταρο»;

Κατ αρχάς νομίζω ότι οφείλουμε όλοι ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια Γιακουμέλλου, τους ιδιοκτήτες του ιστορικού αυτού μουσικού χώρου, που έχει γράψει και συνεχίζει να γράφει την ιστορία του.

Το πρόγραμμά μου θα περιλαμβάνει κομμάτια από τη δισκογραφία μου, καθώς και ανέκδοτα μαζί με κάποιες διασκευές τραγουδιών του Ασιμου, του Σιδηρόπουλου, του Λοϊζου κ.ά. Μαζί μου θα είναι οι «Πρίγκιπες», που αποτελούνται από τους ηθοποιούς Λιάνα Καρριέρε - Οικονομίδου, Γιώργο Ματαράγκα, Πολυτίμη Γιώτα και Τζίνα Ντέγκα, και οι μουσικοί Α. Θεοδοσίου, Χ. Κορομηλάς, Β. Παναγιωτόπουλος και Σ. Πηλιχός.

Ποιο μουσικό δρόμο ακολουθούν τα τραγούδια σας;

Είναι περισσότερο μπαλάντες και ροκ κομμάτια, έχω όμως και κάποια λίγα ρεμπέτικα. Πιστεύω εξάλλου πως οι ρεμπέτες και οι ροκάδες έχουν πολλά κοινά στοιχεία.