"Μια διαδρομή στο χρόνο" στον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων

14.01.2008
Η έκθεση ζωγραφικής της Αργυρώς Κουφοπάνου - Μιχαλοπούλου με τίτλο: «Τα εν κινήσει φύση. Το ορατό πνεύμα. Μια διαδρομή στο χρόνο» παρουσιάζεται στον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων.
Η έκθεση ζωγραφικής της Αργυρώς Κουφοπάνου - Μιχαλοπούλου με τίτλο: «Τα εν κινήσει φύση. Το ορατό πνεύμα. Μια διαδρομή στο χρόνο» παρουσιάζεται στον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων.

Η Αργυρώ Κουφοπάνου- Μιχαλοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής κοντά στη ζωγράφο Ελένη Λασκαράτου. Δούλεψε εθελοντικά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, υπό τη διεύθυνση του αρχαιολόγου Νικόλαου Γιαλούρη. Σπουδαίο ρόλο στην πορεία της έπαιξε ο ζωγράφος Ορέστης Κανέλλης.

«?Πάντα ξεκινάω από κάτι πραγματικό. Η φύση δεν μου χάρισε εφευρετικότητα. Χρειάζομαι σταθερό έδαφος πάντα για να κρατηθώ. Με γοητεύουν η ατμόσφαιρα του φευγαλέου τοπίου και η κίνηση του χρόνου, αλλά και πάλι προσπαθώ να το κρατήσω αυτό το συναίσθημα σ’ όλες τις διαστάσεις του, καθαρό σαν το διάφανο νερό και προτείνω μαζί μ’ αυτά, την εκδοχή της πρώτης, της δεύτερης και της τρίτης αφαίρεσης. Την ομορφιά της φύσης, εξαγριωμένης ή ήρεμης, γύρω μας προσπαθώ να τη μορφοποιήσω ως ανθρώπινο αίσθημα στο θερμό πεδίο της τέχνης, ως εννοιολογικό και αισθητικό συνειρμό. Η ζωγραφική αισθάνομαι δεν πρέπει να περιορίζεται στην εικόνα. Ν’απλώνεται πρέπει στο άπειρο, γιατί ο δρόμος της τέχνης είναι ατελεύτητος...» όπως σημειώνει η ίδια.

Η καλλιτέχνις έχει πλούσια εικαστική πορεία και αξιόλογη παρουσία. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε αρκετές ομαδικές. Είναι μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Εγκαίνια: Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008, ώρα 19:00
Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων: Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, στάση ΜΕΤΡΟ:
Μέγαρο Μουσικής, τηλ.: 210 72 32 603
Ωρες λειτουργίας: 9π.μ. - 1μ.μ. και 5μ.μ.-9μ.μ. εκτός Κυριακής απογεύματος & Δευτέρας