Από τον Βιβάλντι μέχρι τον Πιατσόλα

10.01.2008
Δύο διεθνούς φήμης Ελληνες καλλιτέχνες, η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου και ο πιανίστας Γιάννης Βακαρέλης, θα συμπράξουν σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά, που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη (Β. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1).

Δύο διεθνούς φήμης Ελληνες καλλιτέχνες, η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου και ο πιανίστας Γιάννης Βακαρέλης, θα συμπράξουν σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και Παρασκευή, 10 και 11 Ιανουαρίου, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη (Β. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1).

Στo πρόγραμμα με τίτλο «Δύο αιώνες ερωτικού τραγουδιού, από τον Βιβάλντι μέχρι τον Πιατσόλα», που ξεκινάει χρονικά από τον Vivaldi και καταλήγει στον Piazzolla, περνώντας από συνθέσεις των Brahms, Schubert και de Falla αλλά και του Χατζιδάκη και του Weill, μεταξύ πολλών άλλων, οι δύο μεγάλοι μουσικοί θα μας βυθίσουν στους ήχους του ερωτικού τραγουδιού, αποδεικνύοντας ότι, τελικά, ο έρωτας ξεπερνάει όλα τα όρια: του χρόνου, του τόπου και των σχολών.

Και οι δύο καλλιτέχνες διαθέτουν ένα εξαιρετικό βιογραφικό. Η Σόνια Θεοδωρίδου έχει εμφανιστεί στα σημαντικότερα λυρικά θέατρα αλλά και φεστιβάλ της Ευρώπης, έχει ερμηνεύσει σπουδαίους ρόλους, ενώ διαθέτει πλούσια προσωπική δισκογραφία. Ο Γιάννης Βακαρέλης έχει συμπράξει ως σολίστ με μεγάλες ξένες ορχήστρες και διακεκριμένους διεθνώς αρχιμουσικούς.