Cellier le Bistrot: Στο επίκεντρο της απόλαυσης

08.02.2010
Εξαιρετικές πρώτες ύλες, εποχιακά προϊόντα και βιολογικές σαλάτες πρωταγωνιστούν στο μενού του Cellier le Bistrot.

Στο στέκι που σφύζει από ζωή στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της Αθήνας, ο σεφ Μιχάλης Κουτσαντωνάκης είναι προσηλωμένος στις ελληνικές συνταγές που αναδεικνύει με τη γαλλική τεχνική.

Εμφαση δίνεται στην επιλογή των ελληνικών υλικών, στα χειροποίητα ζυμαρικά και τις φρέσκες σαλάτες. Το αφράτο μπιφτέκι πάνω σε κυπριακή πίτα συνδυάζεται πετυχημένα με μους φέτας και τηγανητό κρεμμύδι. Ο σεφ σε αυτήν τη συνταγή «παίζει» μόνο με τα τρία είδη κρέατος -μοσχάρι, αρνί και χοιρινό- επιδιώκοντας τις καθαρές γεύσεις.

Η μους φέτας με τις αρωματικές νότες της φρέσκιας ρίγανης ενισχύει τη γεύση του μπιφτεκιού. Το Cellier le Bistrot στην πολύβουη στοά της Πανεπιστημίου ξεχωρίζει για την ιστορία και την κλασική αισθητική του με τις μοντέρνες λεπτομέρειες. Το μενού κεντρίζει την όρεξη με τα άφθονα πιάτα ημέρας, που εναλλάσσονται με βάση τα υλικά που πρωταγωνιστούν κάθε εποχή.

Καλαμαράκι με σάλτσα από ξινόμηλο, σύγκλινο με χειροποίητα μακαρόνια, λαβράκι με ριζότο μάραθου αλλά και παπαρδέλες με κοτόπουλο και καυκαλήθρες, μπρουσκέτες με φρέσκο τόνο και καπνιστή μελιτζάνα. Καλοστημένη είναι η λίστα κρασιών με τεράστια ποικιλία και σε ποτήρι.

Cellier le Bistrot, Πανεπιστημίου 10, τηλ. 210-3638525