TABLÒ: Όταν η μαγεία συναντά το θέαμα

08.01.2008
Ένα σκοτεινό δωμάτιο, μουσική στο βάθος, ένας πίνακας στον τοίχο, μια πόρτα. Ένας νεαρός άντρας κάθεται μπροστά στο σημειωματάριό του, γράφοντας λόγια χιλιοειπωμένα που αφιερώνει σε μια προ πολλού χαμένη αγάπη. Οι κινήσεις του νεαρού επαναλαμβάνονται για χρόνια, όμως αυτό το απόγευμα κάτι θ’ αλλάξει για πάντα. Ίσως είναι όνειρο, ή μάλλον αυταπάτη.

Τι: TABLÒ με τον Gaetano Trigianno
Που: Θέατρο Badminton - Άλσος Στρατού-Γουδή
Πότε: Από 6 Φεβρουαρίου 2008
Πληροφορίες - κρατήσεις: 210-8840600
Μέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη/ 21:00, Πέμπτη/ 21:00, Παρασκευή/ 21:00, Σάββατο/ 17:00 & 21:00, Κυριακή/ 17:00 & 21:00, Δευτέρα/ 21:00.
Εισιτήρια www.ticketnet.gr με προσφορά: A ζώνη - 50 €, Β ζώνη - 40 €, Γ ζώνη - 30 €, Δ ζώνη - 20 €, Ε ζώνη - 10€.

Ένα πρωτόγνωρο και αυθεντικό κοκτέιλ ιλουζιονισμού και μουσικής, χορογραφίας και ηθοποιίας, μαγείας και τεχνολογίας...

Η παράσταση TABLÒ είναι ένα ταχυδακτυλουργικό θέαμα, που εξελίσσεται μέσα από μια ιστορία αγάπης και ψευδαισθήσεων. "Ταμπλώ", ήτοι έργο ζωγραφικής, αλλά και ξάφνιασμα, θαυμασμός, απότομη εναλλαγή καταστάσεων.

Εμπνευστής αυτής της εντελώς διαφορετικής από τα καθιερωμένα παράστασης είναι ο Gaetano Triggiano, σπουδαίος Ιταλός καλλιτέχνης και ταχυδακτυλουργός, που ξεκίνησε από την Εθνική Ομάδα Γυμναστικής της Ιταλίας!

To Tablo είναι μια οδυνηρή ιστορία αγάπης, ένα ονειρικό ταξίδι για την αναζήτησή της, μια αλληλουχία αισθήσεων και ψευδαισθήσεων.

Ένας καλλιτέχνης, μόνος στο δωμάτιό του, ξαναζεί τη χαμένη αγάπη που τον οδηγεί σε θαυμαστούς κόσμους πέρα από το χώρο και τον χρόνο. Η αναζήτηση εκείνης της γυναίκας, εκείνης της αγάπης, είναι η κινητήριος δύναμη του ταξιδιού του που, όπως καταλαβαίνουμε στο τέλος, συμβαίνει στο υποσυνείδητό του. Ένα σουρεαλιστικό ταξίδι στο χωροχρόνο, που μας πάει σε μέρη μακρινά, όπου η φευγαλέα μούσα του τον προκαλεί να την ακολουθήσει, μόνο για να εξαφανιστεί ξανά.

Αυτή η γυναίκα αντιπροσωπεύει το πάθος, τη φαντασία που διαθέτει κάθε καλλιτέχνης και που μόνο αν την ακολουθήσει ανεπιφύλακτα θα του επιτραπεί η είσοδος σ’ αυτούς τους θαυμαστούς κόσμους. Ο καλλιτέχνης θα τη χρησιμοποιήσει αλλά ποτέ δεν θα καταφέρει να την κυριεύσει: θα είναι μόνο η έμπνευσή του.

Δεν πρόκειται για ένα "one man show", αλλά αντίθετα ένα υπερθέαμα με ένα 30μελές καστ χορευτών και ηθοποιών, το οποίο ιδανικά ντύνουν οι πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις του Angelo Talocci και συνοδεύουν ψευδαισθήσεις και μαγικά κόλπα που μέχρι τώρα μόνο ο David Copperfield είχε παρουσιάσει επί σκηνής.

Στα ατού της παράστασης εκτός από την εκπληκτική μουσική του Angelo Talocci, ο βραβευμένος Καναδός σκηνοθέτης Serge Denoncourt (ο Eros Ramazzoti αφέθηκε στα χέρια του στην τελευταία παγκόσμια περιοδεία του) και το απίθανο 30μελές καστ χορευτών και ηθοποιών της παράστασης, που δημιουργούν αλλεπάλληλες μαγικές εικόνες.

Μια παράσταση για όσους πιστεύουν ότι η αναζήτηση της αγάπης ακροβατεί επικίνδυνα ανάμεσα στην πραγματικότητα και την ψευδαίσθηση.



2002 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ TABLO

Η παράσταση Tablo γεννήθηκε από τη φιλοδοξία για τη δημιουργία μιας πραγματικά μοναδικής, θεαματικής ψευδαίσθησης. Η ιδέα για τη δημιουργία μιας ρομαντικής ιστορίας που θα οδηγεί τους θεατές σ’ ένα μονοπάτι εναλλασσόμενων συναισθημάτων ήταν του Gaetano Triggiano. Μια ιστορία όπου ο ιλουζιονισμός είναι ο συνδετικός κρίκος.

Gaetano Triggiano:
«Το 2002 στο Παρίσι, ο Arturo Brachetti με σύστησε στον Καναδό σκηνοθέτη του, Serge Denoncourt, με τον οποίο μίλησα πολύ και του εμπιστεύθηκα την ιδέα για τη δημιουργία ενός μαγικού σόου που θα διέφερε από τα συνηθισμένα, ακολουθώντας την ιδέα για τη δημιουργία μιας «νέας θεατρικής γλώσσας», που θα δώσει ζωή σε μία νέα μορφή ιλουζιονισμού που δεν θα συγκρίνεται με το υπάρχον Las Vegas style (με όλο το σεβασμό).

Με τον Serge υπήρξε άμεση και πλήρης κατανόηση, και έτσι το έργο μου άρχισε να παίρνει μορφή. Μας προβλημάτισε ολόκληρο το 2004. Συναντηθήκαμε στο Παρίσι, το Λονδίνο, το Τορίνο και το Πιτιλιάνο, ένα όμορφο χωριό στην επαρχία της Maremma, όπου ο Serge έχει εξοχικό (είναι λάτρης της Ιταλίας και εκτός από τους Ronconi και De Filippo είναι πολύ περήφανος για την κουζίνα της Τοσκάνης!).

Η πρώτη πραγματική πρόκληση συνέβη τον Ιανουάριο του 2005 όταν, μαζί με τον φίλο μου Andrea Camerini, πήγαμε στο Μόντρεαλ για να φτιάξουμε το πρώτο προσχέδιο του σεναρίου και την πλοκή της παράστασης.

Δουλέψαμε με ενθουσιασμό τις ιδέες του έργου, γράψαμε το σενάριο και παρακολουθήσαμε τις σκηνές να ζωντανεύουν μπροστά μας. Φοβερή αίσθηση!
Έτσι, η αφηρημένη έννοια του Tablo, μοναδικό στο είδος του, πήρε ζωή».